Samsung fortsätter sin 5G-anpassning och lanserar en uppdaterad mjukvara som gör att Tre-kunder med en 5G-redo telefon i S20-serien nu kan surfa via 5G i de delar av Sverige där Tres 5G-nät har täckning. Uppdateringen finns att ladda ner från och med den 21 augusti.

Uppdaterad mjukvara
Samsung lanserar idag en mjukvaruuppdatering som gör att abonnenter hos Tre Sverige som har en Samsung S20 5G, S20+ eller S20 Ultra kan surfa i 5G. Samsung har globalt sett varit en pionjär inom 5G-utveckligen både inom hårdvara och mjukvara och uppdateringen är ett viktigt steg i Samsungs fortsatta 5G-anpassning i Sverige. Den följer den mjukvaruuppdatering som gjordes för Telias och Tele2s nät tidigare i år.

Utbyggnaden av 5G accelererar 
Utbyggnaden av 5G-näten i Sverige är sedan en tid tillbaka igång och flera operatörer erbjuder nu sina kunder 5G-uppkoppling. Det stora genombrottet väntas nästkommande år men redan nu kan alltså Samsunganvändare ta del av den nya snabba uppkopplingen. Med 5G kan användare ta del av snabbare uppkoppling och kortare svarstider vilket gör det möjligt att bl.a. streama högupplöst video eller spela även de mest krävande onlinespelen på bussen.

– Vi är glada att ännu fler Samsunganvändare nu kan koppla upp sig mot 5G. 5G skapar mängder av nya möjligheter och med våra nya telefoner kan användare känna sig trygga med att de har produkter som gör att man kan upptäcka alla dessa, vare sig det handlar om att streama högupplöst video eller spela via molnet, säger Oscar Otteborn, Head of IM på Samsung i Norden.

– Vi fortsätter vår stora 5G-satsning och är idag mycket glada över att alla våra kunder som köpt en Samsung S20-mobil nu kommer kunna surfa med 5G på de platser där nätet har aktiverats, säger Per Stigenberg, teknisk direktör på Tre Sverige.

Mjukvaruuppdatering till Samsungs 5G-telefoner finns att ladda ner från och med 21 augusti. Uppdateringen är anpassad för Tre-kunder och 5G-uppkoppling kommer vara möjligt för de som har ett 5G-abonnemang och befinner sig i ett område där Tres 5G-nät har täckning.