Bokappen Nextory, en av de största streamingtjänsterna för böcker i Europa, förvärvar nu den franska streamingtjänsten Youboox. Förvärvet lägger en stark grund för Nextorys framtida expansion i Frankrike och andra fransktalande länder.

Frankrike är den tionde marknaden som Nextory går in på och streamingtjänsten Youboox är en av de största digitala aktörerna på den franska bokmarknaden. Företaget grundades av VD Hélène Mérillon och är en etablerad partner till förlagsbranschen i Frankrike. Youboox kommer att fortsätta drivas i nuvarande form och erbjuder en stor fransk katalog med 400 000 ljudböcker, e-böcker och digitala tidskrifter. Företaget har också starka partnerskap med stora företag såsom banker, flygbolag, hotell och större franska telekomoperatörer.

– Vi har haft planer på att expandera till Frankrike ganska länge och när möjligheten att förvärva Youboox dök upp bestämde vi oss för att det är rätt läge. Vi har funnit stora synergier mellan våra två företag. Nextorys tekniska expertis och digitala kunskap och Youboox erfarenhet och lokalkännedom är en perfekt kombination. Detta förvärv fortsätter att etablera Nextory som en stor och viktig aktör globalt sett. Vi är mer redo än någonsin på att utmana branschen och andra stora aktörer, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

– Jag är stolt över den framgång Youboox-teamet har uppnått och att vi har lyckats skapa den ledande allt-i-ett-tjänsten för ljudböcker, e-böcker och digitala tidskrifter på den franska marknaden. Idag tar vi detta äventyr till nästa nivå genom att gå samman med Nextory, för att utveckla en ledande europeisk streamingtjänst för böcker. Med Nextory och Youbooxs kombinerade kunskaper kommer vi fortsätta att erbjuda unika läsupplevelser till de franska konsumenterna och även ta våra samarbeten med partners till nästa nivå, säger Hélène Mérillon, VD och grundare av Youboox, som kommer att fortsätta som VD på Youboox/Nextory Frankrike efter förvärvet.

Snabb internationell expansion
Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory vuxit i en rasande fart. Under de senaste tre åren har appen dessutom lanserats framgångsrikt i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Norge och Spanien.