Freshworks som är en ledande global leverantör av molnlösningar för support, CRM och kundtjänst stärker ledningsgruppen med Dennis Woodside. Han får den nyinrättade titeln President och kommer att rapportera direkt till Girish Mathrubootham som är vd och styrelseordförande på Freshworks.

Dennis Woodside har en meritlista i IT-branschen som få kan matcha. Han hade olika ledande roller på Google under nio år, bland annat som vd på förvärvade Motorola Mobility. Allra mest intressant för Freshworks är kanske att Dennis Woodside var operativ chef på Dropbox under fyra år, när omsättningen ökade från 250 miljoner dollar, till 1,4 miljarder dollar. Under hans tre år på Impossible Foods, med titeln President, ökade omsättningen från tre till 400 miljoner dollar. 

Tanken med Freshworks rekrytering är att underlätta företagets expansion. Dennis Woodside kan bidra med både gedigna erfarenheter och med nya idéer.
”Jag tilltalas av företag som kommer med nya affärsidéer på stora marknader. Freshworks är ett företag som passar bra ihop med mina erfarenheter på Google, Dropbox och Impossible Foods. Snabba och lättanvända mjukvaror är precis vad företag behöver i dag och Freshworks gör sådana tillgängliga för alla”, säger Dennis Woodside.

Ett exempel på hans breda erfarenhet är att han hade ansvar för så skilda funktioner som drift, tillverkning, försörjningskedjor, försäljning, marknadsföring och HR på Impossible Foods.

”Jag ser fram emot att jobba med Dennis Woodside och att dra nytta av hans erfarenhet av att skala upp globala verksamheter. Hans insatser gör att jag kan fokusera mer på visioner, företagskultur och innovation”, säger Girish Mathrubootham, vd på och grundare av Freshworks.

Dennis Woodside sitter i styrelsen för Röda korset i USA och har även suttit fyra år i styrelsen för ServiceNow. Han tillträdde sin tjänst som President på Freshworks 1 september.