Lufthansa har implementerat Travel ID för säkra resor, vilket gör det möjligt att verifiera hälsodokumentation direkt via en mobil applikation vid incheckning online på över 2000 flygningar per vecka från riskfria Schengenområden.

 Möjlighet att checka in hemifrån och att kunna förflytta sig genom flygplatsens kontrollpunkter utan köer har länge gjort resande smidigt och friktionsfritt. Men, denna sömlösa process har utmanats på grund av COVID-19 och behovet av att kontrollera hälsodokumentation. För att bemöta denna utmaning implementerar Lufthansa Travel ID för säkra resor

Travel ID för säkra resor är helt integrerat med CENTOGENE, Lufthansas partner för medicinska test-tjänster i Tyskland. Det betyder att resenärer som bokar sitt PCR- eller antigenprov via CENTOGENE också kan skanna en QR-kod när de checkar in via flygbolagets app. Dokumentationen bearbetas automatiskt genom Amadeus anslutning till CENTOGENE. Dessutom använder Lufthansa Amadeus Airport Companion App. Det innebär att flygbolagets personal på flygplatsen kan skanna passagerares boardingkort via en iPad, vilket ger dem flexibilitet att hantera passagerarflöden genom terminalen.

Vi är glada över att få tillbaka bekvämligheten och effektiviteten vid incheckning med självbetjäning för våra resenärer på specifika rutter, genom att arbeta tillsammans med Amadeus. Det är dags att återuppbygga en smidig passagerarresa. Vi vet att människor längtar efter att flyga och de behöver rätt teknik på plats för att känna sig trygga att göra det”, säger Dr. Christian Pöselt, Head of Passenger Service Systems, Lufthansa Group.

Vi ser fram emot att tillsammans med våra partners skapa innovativa koncept och stödja säkra flygresor. Det fullt digitaliserade system för leverans av testresultat som vi har implementerat i våra processer redan från början av våra SARS-CoV-2 testaktiviteter bygger den optimala grunden för att uppnå detta mål.” meddelar Dr. Michael Mehler, Head of Covid Business Unit, CENTOGENE.

 

“Genom vårt Safe Travel Ecosystem arbetar vi obevekligt med våra kunder och partners som Lufthansa och CENTOGENE för att ta bort friktion från passagerarresan och stödja återhämtning av resandet.” Christian Warneck, VP, Safe Travel Ecosystem, Amadeus. 

Travel ID för säkra resor finns för närvarande på elva flygbolag, och ytterligare kunder kommer snart att meddelas. Samarbete och digital anslutning med globala och nationella partner är nyckeln till lösningen. Travel ID: s digitala identitet och hälsoverifieringsfunktioner är också relevanta för andra kundgrupper, inklusive hotell och flygplatser.