Under 2020 investerade Bring i lagerutmanaren Wanda, den norska succén som nu kommit till Sverige. I samband med lanseringen i Stockholm startar också ett samarbete kring en ny förpackningstjänst mellan de två aktörerna.

– Vi valde att investera i Wanda för att de har en hållbar lösning på ett problem som jag tror att många i Stockholm känner igen sig i. Trånga små förråd – om ens något alls. Wanda har hittat en lösning som förlänger livslängden på dina saker, säger Siri Hagen, SVP Venture & Portfolio management på Bring Ventures.

Wanda hämtar, förvarar, och returnerar dina saker till dörren.Och nu ska Bring och Wanda samarbeta genom att Bring kör ut de förpackningsmaterial som Wanda tillhandahåller. Tillsammans erbjuder man gratis leverans av förpackningsmaterial – som kan levereras redan nästa dag.

– Wanda har lyckats kombinera logistik och teknik på ett väldigt smart sätt. Dessutom känns deras fokus på cirkularitet och att ta hand om sina saker helt rätt – och skapar dessutom mer hållbara städer eftersom alla transporter på eldrift, säger Siri Hagen.

Tjänsten Wanda föddes med tanken att både skapa mer plats i hemmet – och vikten av att ta hand om de prylar du vill spara men inte just nu har plats för. Hos Wanda betalar du bara för det du förvarar, och dina saker förvaras i tempererade och försäkrade lagerlokaler.

– Ett hem ska vara för de som bor där, och värdefulla kvadratmeter behöver inte nödvändigtvis belastas av prylar du inte behöver just nu. Vi tycker inte att det ska kosta skjortan att förvara och ta hand om sina ägodelar, säger Emmy-Lou Ferreira Dos Santos, VD för Wanda Sverige.