Skolyx är Nordens största nätbutik för randsydda herrskor, kvalitetssneakers och premiumskovård. Utöver ett digert produktutbud är fokus på att sprida kunskap om skor, sko- och klädvård, att hjälpa kunderna att göra medvetna, långsiktiga val och att ta hand om de skor och kläder de äger. 

Det görs bland annat genom informativa guider, och senast i raden, är en vägledning i vilka skor som passar till vilka sammanhang och vilken klädsel.

– Många personer lägger massa pengar på sina kläder, men ofta förstörs en utstyrsel av dåliga skor som inte passar vid tillfället, säger Emil Jansson som äger och driver Skolyx. Han fortsätter:
– Det finns en stor osäkerhet, vi märker det särskilt nu efter nästan två år i en pandemi där folk jobbat hemifrån i stor utsträckning och få fester, bröllop och annat har genomförts. Vi har aldrig fått så många frågor om skoval och vad som gäller i olika situationer, främst från yngre män där många sammanhang är nya, men även från folk som bytt jobb och inom liknande parametrar.

Hela Skolyx sajt är full med matnyttig information för den som vill ha koll på skor, sko- och klädvård. Det handlar om allt från de trettiotals guider, till utförliga svar på de vanligaste frågorna inom olika produktkategorier.

– Vi sitter på en enorm kunskap om skor och skovård, det är ett stort mervärde för våra kunder när vi delar med oss av den på alla sätt vi kan. Gör man ett informerat val och köper kvalitet, samt tar hand om de skor och kläder man äger, så är det positivt både för plånboken och klimatet, säger Jesper Ingevaldsson, Content Manager på Skolyx, som också driver en av världens största skobloggar.

Framåt planerar Skolyx.se att fortsätta bredda utbudet av guider, både i text och video, i sin strävan för att utbilda så många som möjligt inom området, och också fortsätta utveckla sin kundservice som ger snabb vägledning åt den som inte hittar svaret på sin fråga på sajten.

– Vi vill vara en one-stop-shop för den som söker riktigt högkvalitativa skor och produkter för att ta hand om dem och sina kläder, och samtidigt vill veta allt om hur man gör det på bästa sätt, säger Emil Jansson.