Fintech-bolaget Anyfin hjälper konsumenter att minska sina lånekostnader och få bättre kontroll över sin privata ekonomi. Bolaget har nu annonserat att de har tagit in en investering på drygt 320 miljoner kronor för att förstärka sin produktsvit på befintliga europeiska marknader och hjälpa fler européer att spara pengar.

Anyfin har stängt en ny investeringsrunda, ledd av den befintliga investeraren Northzone, där även andra investerare som Accel, EQT Ventures, FinTech Collective, Quadrille Capital, Augmentum FinTech och den nya investeraren Citi Ventures deltar. Med den här rundan har bolaget sedan starten tagit in 1,17 miljarder kronor via riskkapital.

Pengarna kommer att användas för att förstärka Anyfins produktsvit på befintliga marknader i Europa, accelerera utvecklingen av ny teknik för att hjälpa konsumenter att spara pengar och förbättra ekonomiskt välbefinnande hos hundratusentals européer.

Sedan 2017 har Anyfin minskat sina kunders befintliga lånekostnader och hjälpt dem att spara 68 miljoner euro (cirka 759 miljoner kronor) i framtida besparingar, vilket resulterat i en genomsnittlig minskning av lånekostnaderna med 50%. Bolagets tjänster har blivit allt mer efterfrågade på grund av ökade levnadskostnader. Anyfins app har över en miljon nedladdningar, med över en halv miljon nya under 2022. Bolaget är för närvarande verksamma på den svenska, norska, finska och tyska marknaden, där den sistnämnda marknaden har sett en femfaldig tillväxt i kunder under 2022.

”Den rådande ekonomiska situationen sätter hög press på hushållens ekonomi vilket gör vårt arbete mer viktigt än någonsin. Det nya kapitalet kommer att ge oss möjligheten att förbättra och utveckla vårt erbjudande samt att hjälpa ännu fler européer. Investeringen är ett bevis på att finansbranschen står inför en betydande förändring där konsumenternas ekonomiska välbefinnande prioriteras först. Vi är mycket stolta över att både nya och befintliga investerare ser oss som en ledande aktör inom europeisk fintech och finansiell hälsa”, säger Mikael Hussain, vd och medgrundare på Anyfin.