Grundarna Christoffer Long, David Ekeflod och Lina Mattsson har skapat en SaaS-plattform som ger användaren en fullständig överblick över privatekonomin samtidigt som plattformen skapar insikter och rekommendationer baserat på individuell data. Efter en stark användartillväxt på kort tid tar de nu steget och lanserar Alwy 2.0.

Fintech-bolaget Alwy grundades under våren 2020 med visionen att skapa en plattform som skulle förenkla vardagen för privatpersoner. Grundarna till Alwy upptäckte att det fanns ett hål att fylla på marknaden inom segmentet privatekonomi. De insåg att det fanns de tjänster som hjälpte till med delar av privatekonomin men det fanns ingen tjänst som kombinerade alla olika delar i en och samma plattform.

I december 2020 gick startskottet för lanseringen av plattformen. Sedan dess har fintech-bolaget nått upp i flera miljarder samlat kapital samtidigt som tjänsten används av flera tusen personer som vill smartare val med sin ekonomi – Helt gratis.

Alwy är idag anslutet till över 40 banker. Användarna kan då ansluta sina befintliga banker till plattformen som då automatiskt samlar konton, transaktioner, lån och investeringar från samtliga banker på ett och samma ställe vilket ger kunden en total överblick. Samtidigt har de skapat “Alwykollen” som ger nya insikter, betyg och en hälsokontroll på ekonomin som vidare mynnar ut i förslag på förbättringsåtgärder för att få pengarna att räcka längre.

Under året har Alwy fått in flera potentiella förbättringsåtgärder från användarna. Tack vare detta skapas nu Alwy 2.0 i samarbete med noteringsaktuella SaaS-bolaget Bricknode och värdepappersbolaget Evida. Genom samarbetet med Evida och Bricknode får Alwy möjlighet att erbjuda användarna att direkt i plattformen handla med värdepapper. I ett första steg så kommer de befintliga användarna mot slutet av året ha möjlighet att handla fonder via plattformen i en första betaversion. Genom samarbetena får användarna inte bara en överblick över ekonomin utan även möjlighet att aktivt påverka den genom ett ISK anslutet till Alwy.

“Vi har byggt en unik plattform som ger användaren en total överblick över ekonomin och nu adderar vi även fondköp. Nästa steg blir att först skala upp i Sverige och sen fortsätta att vidga vyerna. Då Alwy bygger på PSD2-regelverket finns det goda möjligheter till att expandera utomlands framöver,” säger Christoffer Long, VD på Alwy.

Läs gärna mer om Alwy och om hur de kan hjälpa just dig att få fullständig överblick över din egna ekonomi på deras hemsida!