Virpal Singh och Leyla Saracs bolag Digitaltolk växer så det knakar och är redan utsedda till Gasellföretag. Nu har Sveriges snabbaste tolkförmedling även blivit tilldelad titeln och utmärkelsen ”Stockholms läns främsta tillväxtföretag.”

Varje år utser tidningen Dagens Industri de mest snabbväxande företagen i Sverige. För att komma med på listan görs en helhetsbedömning av alla bolag där en rad kriterier ska uppfyllas, bland annat omsättningskrav och att företaget har sunda finanser.

I år har utmärkelsen bland annat tilldelats oss på Digitaltolk., en digital plattform för tolkförmedling som genom ett smart bokningssystem snabbt matchar kunder med tolkar. Under årets galakväll den 27 oktober tilldelades DigitalTolk även utmärkelsen Stockholms främsta tillväxtföretag i konkurrens med övriga Gasellföretag i regionen.

– Det känns fantastiskt att vår idé om att ge människor ett språk, en röst och en möjlighet att ta del av vårt gemensamma samhälle, tagit oss dit vi är idag. Att att få denna utmärkelse är ett kvitto för oss att vi är på rätt väg. Ett stort tack till vårt team, våra tolkar och översättare som gjort detta möjligt. Det är också tack vare våra kunder, som fortsätter att ge oss sitt förtroende, som vi får ta emot den här utmärkelsen, säger Leyla Sarac som tillsammans med Virpal Singh startade bolaget efter flyktingkrisen 2015.

Digitaltolk är precis som namnet antyder digitala från födseln och företaget startade med en digital problemlösning som applicerades på en tolktjänst. Tillväxten har gått snabbt och antalet bokningar har ökat från knappt 6000 under 2017 till över 200 000 under 2020, och där bokningarna som vårt system hanterar automatiskt står för 90% av dessa. Samtidigt planerar Digitaltolk att fortsätta växa och utvecklas som företag berättar Virpal Singh.

– Vi drivs av en passion för förbättring, där vi skapat en användarvänlig plattform som är skalbar och utvecklingstålig. Det gör att vi snabbt kan möta såväl nuvarande som kommande behov. Att utveckla tjänster som förbättrar och underlättar finns i vårt DNA, säger Virpal Singh.