VNV Global meddelar idag att Bolaget leder en finansieringsrunda om 300 MSEK i Bokadirekt med en investering om 200 MSEK. Fonder kopplade till Sprints Capital Management deltar också i finansieringsrundan som förväntas slutföras under december 2021.

Bokadirekt är Sveriges ledande bokningsplattform inom skönhet och hälsa och deras marknadsplats låter konsumenter upptäcka fler än 24 000 tjänsteutövare inom skönhet och hälsa, göra onlinebokningar, och betala för behandlingar. Bokadirekts innovativa plattform låter tjänsteutövare erbjuda smidiga onlinebokningar, hantera schemaläggning och hantera betalningar vilket minskar tid för administration och låter dem spendera mer tid med deras kunder. Varje månad använder fler än 13 000 tjänsteutövare Bokadirekts abonnemangs-baserade mjukvara för att bedriva sin verksamhet och fler än 1 miljon konsumenter hittar, bokar och betalar genom Bokadirekts marknadsplats.

Bokadirekts medgrundare och VD Christian Fricke kommenterar:
”Vi vill bygga vidare på vår unika marknadsposition och accelerera utvecklingen av vårt erbjudande, både till tjänsteutövare och slutkonsument. Vi ska i slutändan fylla ännu fler tomma stolar och spara mer tid för vår kunder i deras dagliga arbete med administration så att de istället kan spendera mer tid sina kunder.”

Per Brilioth, VD på VNV kommenterar:
“Bokadirekt har en mycket intressant affärsmodell med starka nätverkseffekter som i kombination med en stark produkt erbjuder tjänsteutövare möjligheten att hantera schema, bokningar, marknadsföring, online- och offlinebetalningar, löner och produktförsäljning. Vi är övertygade om att Bokadirekt har en fortsatt spännande tillväxtresa framför sig och vi är glada över att få vara en del av den resan tillsammans med Sprints Capital.”