Börsen Nordic Growth Market kombinerar nu sina tjänster med det tyska moderbolaget Börse Stuttgart och lanserar idag tjänsten NGM Reach, vilket ger noterade bolag möjlighet till parallellnotering på den tyska marknaden. Först ut att parallellnoteras i Tyskland är Eurobattery Minerals, Metacon, Quickbit samt Raytelligence vars aktier från och med idag kan handlas av tyska investerare i Euro. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. Av de första fyra aktierna ingår såväl Quickbit som Eurobattery Minerals i Finanstids populära koncept “Veckans Aktie”, de bådas kurser påverkades positivt av pressmeddelandet. 

Genom NGM Reach får tillväxtbolag i Norden möjlighet att parallellnoteras i Tyskland via sin notering på Nordic Growth Market, vilket ger en unik access till den europeiska kapitalmarknaden. Parallellnoteringen sker på Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privatinvesterare. Genom parallellnoteringen utökar bolagen sin investerarbas genom att få ökad tillgång till kapital från såväl privata som institutionella investerare. Ett nytt handelssegment skapas för bolag listade på Nordic Growth Market med parallellnotering på Börse Stuttgart.

”Tyska investerare erbjuds nu tillgång till nordiska tillväxtbolag och kan dra nytta av den direkta länken mellan Nordic Growth Market och Börse Stuttgart. Detta är ett viktigt strategiskt initiativ för Börse Stuttgart Group då vi kombinerar våra tjänster”, säger Dr Michael Völter, VD för Börse Stuttgart Group och styrelseordförande för Nordic Growth Market.

”Vi har arbetat hårt de senaste 30 åren för att underlätta för nordiska tillväxtbolag att växa. Det känns därför extra glädjande att vi nu kan erbjuda en möjlighet till expansion i Europa genom parallellnotering. En notering på Nordic Growth Market ger därmed access till Europas största kapitalmarknad och skapar ytterligare tillväxtmöjligheter för våra noterade bolag”, säger Magdalena Hartman, VD för Nordic Growth Market.

Redan idag kan bolagen Eurobattery Minerals, Metacon, Quickbit samt Raytelligence som är noterade på Nordic Growth Market handlas av tyska investerare i Euro. Likviditetsgaranter för handel är Euwax AG.

”Kapitalanskaffning för att växa och utvecklas som bolag ska vara enkelt. Vår plattform ger bolagen möjlighet till kapital, likviditet och synlighet och via NGM Reach kan nu nordiska bolag enkelt nå en större europeisk kapitalmarknad. För oss räcker det inte med att vara en av de ledande börserna i Norden, vi vill också vara en partner som hjälper bolagen framåt”, säger Magdalena Hartman.