Kesko Sverige har tecknat ett avtal om att förvärva den Stockholmsbaserade byggmaterialkedjan Byggarnas Partner AB med butiker i Segeltorp, Tullinge, Sorunda, Vaxholm och Vallentuna. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige. Byggarnas Partner kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Keskos rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg.

Kesko Sverige har redan en stark position på byggmarknaden med 37 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare. Byggarnas Partner blir en del av K-Bygg. Förvärvet är ytterligare ett steg i Kesko Sveriges tillväxtstrategi och förstärker marknadspositionen i Stockholm.

“Förvärvet av Byggarnas Partner ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. Byggarnas Partner blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt kompletterar vi varandra väl där Byggarnas Partner är starka i Stockholmsområdet. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Byggarnas Partner välkomna in i Kesko!” säger Endre Espeseth, landschef, Kesko Sverige.

Förvärvet förväntas genomföras september.