fbpx
13.4 C
Stockholm
tisdag, september 28, 2021
Hem Tillväxt Pressmeddelande Kesko Sverige stärker sin position genom förvärvet av Byggarnas Partner

Kesko Sverige stärker sin position genom förvärvet av Byggarnas Partner

Kesko Sverige har tecknat ett avtal om att förvärva den Stockholmsbaserade byggmaterialkedjan Byggarnas Partner AB med butiker i Segeltorp, Tullinge, Sorunda, Vaxholm och Vallentuna. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige. Byggarnas Partner kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Keskos rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg.

Kesko Sverige har redan en stark position på byggmarknaden med 37 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare. Byggarnas Partner blir en del av K-Bygg. Förvärvet är ytterligare ett steg i Kesko Sveriges tillväxtstrategi och förstärker marknadspositionen i Stockholm.

“Förvärvet av Byggarnas Partner ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. Byggarnas Partner blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt kompletterar vi varandra väl där Byggarnas Partner är starka i Stockholmsområdet. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Byggarnas Partner välkomna in i Kesko!” säger Endre Espeseth, landschef, Kesko Sverige.

Förvärvet förväntas genomföras september.

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -