Sting Accelerate 2021-bolaget Citationsy har tagit in 1,3 miljoner kronor (110 000 pund) i en såddrunda för att fortsätta sin internationella expansion. Citationsys uppdrag är att göra perfekta referenser möjliga för alla studenter och hjälpa dem att bli mer produktiva i varje skede i sitt akademiska arbete – från forskning till att skapa den perfeka referenslistan. De två ledande investerarna i rundan är Ted Nelson och Juan Manuel Serruya.

Ted Nelson, som tidigare var Chief Commercial Officer på Truecaller, har nu investerat i och hjälpt över femton nystartade företag att ta nästa steg i deras utveckling.

Juan Manuel Serruya, tidigare teknisk chef på Spotify, lämnade företaget efter börsnoteringen. Han startade sedan fintechbolaget Datia och ett privat investeringsbolag som aktivt investerar i startups i tidiga skeden i Norden.

“Med en redan stor organisk tillväxt, och med en lösning på ett verkligt problem, ser jag fram emot att arbeta med dessa starka grundare och ta nästa steg mot ökad tillväxt i Citationsy”. – Ted Nelson

“Citationsy-teamet har lyckats bygga en härlig produkt som hundratusentals älskar, jag är hedrad över att få vara med på deras resa och ser fram emot att se Johann och Cenk skala upp sitt företag”. – Juan Manuel Serruya

Grundarna nådde ramen-profitability i maj i år, och med hjälp av det nya kapitalet från såddrundan satsar de nu på att förbättra sin tjänst och ytterligare flytta fram sin position inom både stationära och mobila enheter, såväl som webbläsare. De har släppt nya Android- och iOS-appar med målet att nå en total adresserbar marknad på över en miljard studenter som huvudsakligen använder mobila enheter.

Det som började som ett sidoprojekt har förvandlats till ett verktyg som idag används av över 340 000 personer runt om i världen.

“Det är galet att tänka att den app jag startade från mitt sovrum i Stockholm har hjälpt så många människor att förenkla den mest irriterande delen av akademiskt skrivande. Nästa steg för Citationsy är att använda vår position inom akademin för att erbjuda en ny lösning för personlig kunskapsorganisation för alla”, säger Cenk Özbakır, Citationsys grundare.

Citationsy startade med den enkla idén att skapa ett verktyg som ger glädje åt människor som studerar och arbetar inom akademin, ett verktyg som de kan använda med integritet och lätthet. Framöver har grundarna som mål att öka sin betalande kundbas och utöka sitt produktutbud för att även föra Citationsy till fler kunder utanför den akademiska världen.