Vilja siktar på att vara den bästa molnbaserade bank-plattformen i världen. De har redan kommit långt och anses vara marknadsledande i Norden. Nu utökar de sin bankplattform ytterligare.

Som en licensierad AIS-leverantör är Finsharks erbjudande avgörande för många fintechs. Deras kontoverifiering-tjänst kommer att integreras i Viljas plattform, vilket gör transaktioner säkrare.

”Vilja är den nordiska marknadsledaren inom bankplattformar. De nöjer sig bara med det bästa, och därför vi är stolta över att de valde att samarbeta med Finshark.” säger Kristian Sternros, CRO på Finshark.

Kontoverifiering är möjlig tack vare Open banking API:er som banker är skyldiga att tillhandahålla enligt EU-lagstiftningen PSD2. Innan en transaktion genomförs kan Finsharks teknik begära information om det mottagande kontots ägare och verifiera att den är korrekt. Därmed elimineras risken för bedrägerier eller manuella fel vid överföring av pengar.

Detta är något som Viljas VD, Fredrik Ulvenholm tror kommer att förbättra funktionerna i deras unika plattform.

”Vi är glada över att samarbeta med Finshark. Genom partnerskapet och integrationen av Finsharks öppna banktjänster i vår plattform kan vi erbjuda den bästa digitala processen för kontovalidering på marknaden – omedelbar, säker och pålitlig”, säger Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.