Det globla autotech-bolaget Veoneer har vunnit den största affären för passiv säkerhetselektronik i företagets historia.

Veoneers verksamhet för passiv säkerhetselektronik, RCS, har vunnit en betydande, långsiktig affär om att leverera nästa generation av sin marknadsledande produkt till en av Nordamerikas största biltillverkare. Under 2026 kommer Veoneer börja leverera säkerhetselektronik till fyra av den nordamerikanska biltillverkarens fordonsplattformar, däribland dess elbilar.

Veoneers RCS aktiverar fordonets passiva säkerhetssystem, såsom att dra åt säkerhetsbälten och utlösa krockkuddar, när en krock är oundviklig. Veoneers RCS har skalbar avkännings- och implementeringsförmåga som är byggd utifrån en plattformsdesign skapad för arkitekturen i framtidens elektriska och autonoma bilar.

Veoneers orderingång för säkerhetselektronik under 2022 är nära rekordåren före den globala nedgången i fordonsindustrin som kopplas till den globala pandemin. ”Att vinna den största ordern någonsin är en fantastisk prestation som visar den innovation och tekniska styrka som kopplas till nästa generation av våra produkter,” säger Robert Bisciotti, chef över produktområdet RCS på Veoneer. ”Jag är mycket stolt över denna affär som är ett erkännande över vår mycket goda kundrelation och det värde kunden sätter på vårt team.”