Remote avslöjar de bästa destinationerna för distansarbetare

Remote, ett företag specialiserat på att bygga, hantera och stödja globalt distribuerade teams, har idag offentliggjort sin lista över de 100 ledande destinationerna för distansarbete. Den omfattande undersökningen baseras på en rad olika faktorer som livskvalitet, säkerhet, internetinfrastruktur, ekonomiska förhållanden, resmöjligheter med mera. Stockholm placerar sig på en imponerande niondeplats, vilket gör staden till den högst rankade i Norden.

Från pandemi till livsstilsval

Under 2021 lanserade Remote sin första “Best Destinations for Remote Work”-undersökning i ett klimat präglat av reserestriktioner och ett växande behov av distansarbetslösningar till följd av den globala pandemin. Sedan dess har distansarbete utvecklats från en nödvändighet till ett populärt livsstilsval. Årets upplaga av rapporten inkluderar nya faktorer som speglar den förändrade verkligheten, såsom inflationsnivåer och tillgängligheten till visum för digitala nomader.

Nordiska städer i topp

Stockholm rankas högst av de nordiska städerna med Reykjavik, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn strax efter på listan. Det är värt att notera att även våra grannländer Spanien, med Madrid i spetsen, och Portugal, representerat av Madeira, dominerar listans två första platser. Helsingfors, Köpenhamn och andra städer får också erkännande för sina höga livskvalitetsvärden och öppenhet.

Topp tio destinationer för distansarbete

Här är de tio främsta städerna enligt Remote’s undersökning:

  1. Madrid, Spanien
  2. Madeira, Portugal
  3. Toronto, USA
  4. Auckland, Nya Zeeland
  5. Tokyo, Japan
  6. Paris, Frankrike
  7. Portland (Maine), USA
  8. Taipei, Taiwan
  9. Stockholm, Sverige
  10. Reykjavik, Island

Verktyg och möjligheter för distansarbetare

Remote har inte bara tillhandahållit en lista utan även ett interaktivt verktyg på sin hemsida som låter användare anpassa sökningen efter sina personliga och professionella behov. För de som är redo att utforska nya arbetsmöjligheter erbjuder Remote Talent tillgång till jobb hos toppföretag globalt, och för frilansare finns Remote Freelancer Hub, en plattform för att hantera och fakturera klienter.

Framtiden för distansarbete

“Distansarbete erbjuder yrkesarbetande chansen att behålla sin karriär där de känner sig mest inspirerade, produktiva och balanserade,” säger Job van der Voort, medgrundare och CEO för Remote. “Detta års lista reflekterar de bästa platserna att bo och arbeta på distans och ger en inblick i vad som krävs för att trivas i en snabbföränderlig värld. Vi ser med spänning fram emot den positiva påverkan som våra globala medborgare kommer att ha på sina valda destinationer.”