Trots att Norge inte kvalificerade sig för EM 2024, är intresset för turneringen enormt bland norrmännen. Fotbollsfans över hela landet följer matcher med stort engagemang och väljer ofta ett annat land att stödja och satsa på. Många ser detta som en möjlighet att kombinera sin passion för fotboll med spänningen i spel och betting.

Norsk Tipping, som är det enda licensierade spelbolaget i Norge, erbjuder en säker och reglerad plattform för att satsa på EM-matcherna. Trots deras lagliga status och trygghet, söker många norska spelare efter bättre erbjudanden och högre odds som de kan få hos olicensierade spelbolag. Dessa bolag, även om de inte är reglerade av norska myndigheter, erbjuder ofta mer attraktiva odds, ett bredare utbud av marknader och generösa bonusar.

För de som prioriterar säkerhet och vill ha en garanterad pålitlighet i sina spelupplevelser, är Norsk Tipping det naturliga valet. De erbjuder trygghet och en reglerad spelmiljö där spelarnas intressen är väl skyddade. Men för dem som söker större värde för sina pengar och bättre spelvillkor, är olicensierade spelbolag en frestande möjlighet. Dessa bolag, även om de opererar utanför det norska regelverket, har blivit populära bland spelare som vill ha fler valmöjligheter och bättre vinster.

Enligt Betsjekk.com är Unibet det mest sökta spelbolaget i Norge inför EM 2024. Detta är ett tydligt tecken på att norrmännen värderar de fördelar som internationella spelbolag kan erbjuda. På andra plats kommer Bet365, ett annat välkänt internationellt spelbolag, följt av ComeOn på tredje plats. Bet365 fungerar dock inte längre i Norge på grund av restriktioner från regeringen, och både Unibet och ComeOn saknar norsk licens. Det är tydligt att många norrmän föredrar de bättre oddsen och de mer omfattande spelmöjligheterna som dessa bolag erbjuder, snarare än att nöja sig med de begränsade alternativen från den statskontrollerade bookmakern.

Sammanfattningsvis visar trenderna inför EM 2024 att även om Norsk Tipping erbjuder en trygg och reglerad spelupplevelse, lockar de stora internationella spelbolagen fortfarande norska spelare med sina konkurrenskraftiga erbjudanden och bättre odds. Trots riskerna och de regulatoriska begränsningarna, är det tydligt att många norrmän är villiga att utforska alternativ utanför det statliga monopolet för att få en mer givande spelupplevelse.