Martin Nilsson värvas till IG Sverige från Nyhetsbyrån Direkt

IG, en av världens största aktörer inom trading, rekryterar Nyhetsbyrån Direkts studiochef Martin Nilsson till rollen som ny marknadsanalytiker. Positionen förvaltades tidigare av analytikern och sedermera finansprofilen Erik Hansén.

Martin Nilsson har sedan några år drivit Direkt Studios, Nyhetsbyrån Direkts studioavdelning, och har bland annat hörts i marknadsprogrammet Trading Direkt och podcasten FollowTheMoney.

– Efter lärorika år av att bevaka finanssverige från ett journalistiskt håll känns det rent av förlösande att återvända till den marknadsanalys som ursprungligen fångade mitt intresse. Jag ser fram emot att komma närmare hantverket trading och kommunicera mina betraktelser om marknadens marsch. Det blir onekligen utmanande att jämföras med Erik Hansén, men om man ändå vill göra det rekommenderar jag att prenumerera på IG morgonrapport, som blir det första jag tar över, säger Martin Nilsson.

Martin Andersson, Norden-chef på IG, kommenterar rekryteringen:
– Det känns tryggt att välkomna Martin till IG. Han har en imponerande förmåga att snabbt dechiffrera marknadshändelser och en kommunikativ spets som nu kommer till nytta för våra kunder. Därtill finns ett gediget kontaktnät och en genuin entusiasm för finansmarknad och trading.