Idag meddelar Klarna, den framstående AI-drivna globala betalningsleverantören och shoppingassistenten, ett banbrytande samarbete med CarTrawler. CarTrawler är en ledande B2B-teknikleverantör som specialiserat sig på biluthyrning och mobilitetslösningar för den globala resebranschen.

Detta nya samarbete innebär att resenärer nu kommer att kunna använda Klarnas flexibla betalningsalternativ för att finansiera sin hyrbil. Detta inkluderar den populära “Buy Now Pay Later” (BNPL)-tjänsten som erbjuds räntefritt. Dessa alternativ kommer att vara tillgängliga vid bokningar genom mer än 70 flygbolag och över 250 resewebbplatser.

CarTrawler samlar över 2 000 leverantörer av biluthyrning och mobilitetstjänster på sin plattform. Denna plattform möjliggör för 250 flygbolag och online-resebyråer att erbjuda biluthyrning, flygplatstransfer och ride-hailing-tjänster direkt på sina webbplatser. Tack vare detta avtal finns Klarnas tjänster nu tillgängliga på 25 flygbolagswebbplatser i 15 länder. Några av dessa är Vueling, TAP Air Portugal och Eurowings. Klarna och CarTrawler planerar att expandera till fler webbplatser inom en snar framtid.

Under 2022 spenderades totalt 122 miljarder dollar på hyrbilar globalt, en siffra som förväntas växa med över 7 procent per år. Fram till nu har betalningar för dessa tjänster mestadels genomförts med kreditkort. Det nya samarbetet mellan Klarna och CarTrawler erbjuder ett mer konsumentvänligt alternativ till detta traditionella betalningssätt.

Raji Behal, Head of Western and Southern Europe, UK & Ireland på Klarna, uttrycker sin entusiasm: “Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra rättvisa betalningsmetoder till resenärer över hela Europa genom avtalet med CarTrawler. Dagens konsumenter efterfrågar flexibla betalningsalternativ, och här kommer Klarnas lösningar att vara mycket användbara.”

Peter O’Donovan, VD för CarTrawler, framhåller även vikten av innovation inom betalningslösningar: “Konsumenternas efterfrågan på innovativa och flexibla betalningsalternativ fortsätter att växa. Vårt partnerskap med Klarna, en ansvarsfull BNPL-leverantör, ger våra partners möjlighet att erbjuda sina kunder större valfrihet och budgetkontroll för biluthyrning och flygplatstransfer. Detta initiativ är ett direkt svar på de insikter vi samlat in från vårt globala rese-nätverk om förändrade marknadspreferenser. Vi är glada över att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet i linje med kundernas önskemål och behov. För våra flygbolags- och resepartners kan större flexibilitet i konsumentval innebära ökade möjligheter för tillväxt i tilläggsintäkter.”