Genom ett nytt starkt agentsamarbete med ALPINA Sports, en del av marknadsledande UVEX Group i Tyskland, växlar Hövding upp på den tyska marknaden. Försäljningen av Hövdings airbag för cyklister har ökat markant i Tyskland under senare år. Den nya affärsmodellen ger ännu högre närvaro på tyska marknaden med bredare försäljningskanaler och marknadsföring.

Alpina Sports GmbH, säljer och utvecklar cykelhjälmar, skidhjälmar och sportglasögon. Med Hövdings airbag för cyklister breddar de sin portfölj ytterligare. Samarbetet i Tyskland och Österrike inleds från den 1 januari 2022.

– Vi och marknaden är mogna för detta samarbete och att vi agerar mer direkt i Tyskland. Att inleda samarbete med en etablerad och stark aktör som Alpina Sports är ett viktigt steg för oss. Deras nätverk i cykel- och sportsegmentet stärker vår närvaro och möjliggör mer direktkontakt med våra kunder och större satsningar på marknadsföring än tidigare. Vi ser fram emot att med deras hjälp skydda ännu fler cyklister, säger Hövdings VD Fredrik Carling.

Hövding är världens första airbag för cyklister och är utformad som en diskret krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag och genom avancerade sensorer känner Hövding av cyklistens rörelsemönster och reagerar när olyckan är framme. Airbagen blåser då upp till en huva som fixerar nacken och ger världens bästa stötupptagning.

– ALPINA skyddar människor vid cykling och skidåkning med hjälmar och sportglasögon. I decennier har vi därför haft förtroende från våra återförsäljare och partners. Detta förtroende, tillsammans med Hövdings airbag för cyklisters kända höga skyddsförmåga, breddar vår portfölj och är något vi vill använda för att göra säkerheten i stadsmiljön tillgänglig för en ännu större målgrupp, säger Patrick Hebling, Director Business Unit Brand & Sales på ALPINA.