Tre tunga näringslivsprofiler ansluter som nya medlemmar när den nationella juryn till utmärkelsen Entrepreneur Of The Year 2022 presenteras. Susanne Najafi, Anna Mossberg och Azita Shariati kommer i år vara med och utse Sveriges främsta entreprenör i juryn ledd av ordförande Günther Mårder för femte året i rad. Finalen äger rum i Stadshuset den 9 februari.

När framgångsrika entreprenörer från hela Sverige samlas i Stockholm, efter att ha tagit sig vidare från respektive regionfinal, är det några av svenska näringslivets nyckelprofilers uppgift att bedöma och utse Sveriges främsta entreprenörer. I år förstärks den nationella oberoende juryn av Susanne Najafi, en av Sveriges mest inflytelserika tech-investerare och grundare av Backing Minds, samt Anna Mossberg, styrelseproffs med lång techbakgrund och tidigare affärsområdeschef på Google, och Azita Shariati, utsedd till Sveriges bästa chef, numera styrelseproffs och senior advisor.

–  Sverige är en otrolig källa för innovation och framgångsrikt ledarskap. För att vi ska fortsätta inspirera människor att våga ta steget till att starta eget och satsa på sina idéer är det viktigt med utmärkelser som EY Entrepreneur Of The Year och att uppmärksamma dem som lyckats, speciellt under de utmanande tider som vi står inför, säger Susanne Najafi, ny jurymedlem för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

– Vi är stolta över att få välkomna dessa tre starka profiler till vår nationella jury. De kommer med värdefull erfarenhet och kunskap för att kunna bedöma årets finalister. Intresset från näringslivets profiler att investera sin tid i juryarbetet glädjer oss och visar på den fortsatta betydelsen av EY Entrepreneur of the Year bland Sveriges företagare, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utser den oberoende juryn även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. Finalisterna bedöms utifrån flera kriterier inom de fyra kategorierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Se alla kriterier här.

Samtliga medlemmar i den nationella juryn:

  • Ordförande Günther Mårder, vd för Företagarna
  • Anna Mossberg, styrelseproffs och investerare
  • Azita Shariati, styrelseproffs och senior advisor
  • Susanne Najafi, serieentreprenör och investerare
  • Jonas Eriksson, entreprenör och investerare
  • Maria A Grimaldi, rådgivare, styrelseproffs och investerare
  • Lisa Rejler, styrelseledamot på Rejlers och vinnare av EY Family Business Award 2017
  • Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2019
  • Claes Dinkelspiel, grundare och styrelseordförande i Nordnet
  • Thomas Karlsson, ägare av Gekås Ullared och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year region Väst 2016.