Stripe, en finansiell infrastrukturplattform för företag, har ingått ett partnerskap med Google Workspace för att underlätta betalda mötesbokningar med hjälp av Google Kalender. Den nya funktionen, som bygger på Stripe Connect och Stripe Checkout, gör det möjligt för kunder att betala för tjänster direkt vid bokningstillfället på en bokningssida i Google Kalender. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Stripe gör det otroligt enkelt att acceptera betalningar direkt från Google Kalender, så att kunderna kan slutföra bokningar och betalningar på bara några sekunder”, säger Ilya Brown, vice vd för produktförvaltning på Google Workspace.

Med den nya funktionen kan företag ansluta sitt Stripe-konto, ange ett pris och erbjuda sina kunder möjligheten att boka och betala för tjänster i Google Kalender. Kunden besöker bokningssidan, väljer önskad tid och anger sina betalningsuppgifter. Med den här funktionen kan företag blockera tillgången till ett möte tills betalningen har genomförts via bokningssidan.

“Att göra tidsbokning och betalning löjeväckande enkelt för kunderna innebär mindre administrativt arbete och ökade intäkter för företagen”, säger Mike Clayville, Chief Revenue Officer på Stripe.

Över 100 betalningsförbättringar

Genom att använda Stripe Checkout erbjuder Google Workspace företag som accepterar betalningar via Google Kalender en optimerad kassahantering. Stripe Checkout är utformat för att eliminera betalningshinder och ger tillgång till över 40 betalningsmetoder. Stripe tillkännagav nyligen resultaten från en kontrollerad studie som visade att företag som använde Stripes senaste kassaförbättringar såg en intäktsökning på 10,5 procent.

Betalda mötesbokningar kommer att lanseras globalt för utvalda Workspace-prenumeranter under de kommande veckorna.