Front Ventures portföljbolag Conax Group AB har utsett Joakim “Kim” Forssell som ny VD. Kim är en global entreprenör med över 25 års erfarenhet av att leda och utveckla både start ups och stora multiinternationella företag.  Kim kommer närmast från det amerikanska Renewable Energy och projektfinansieringsbolaget Net Zero Enterprises, där han arbetat med större finansierings- och riskhanteringsprojekt.

Fintechbolaget Conax utvecklar högteknologiska programvaror och applikationer baserade på blockchainteknik. Bolaget planerar för stark expansion och anställer därav en ny VD, vars uppdrag är att skala upp Conax till att bli en marknadsledare inom blockchain baserade komponenter till neobanker och finansindustri. Strategin är att notera Conax på lämplig marknadsplats under 2021.

Joakim (Kim) Forssell har under de senaste 8 åren bott i USA och framgångsrikt grundat och drivit flera globala bolag. Han har utbildning från Harvard Business School, och KTH. Joakim har bakgrund som ansvarig för Strategic supply chain på Ericsson, Sales manager på 3Com (dotterbolag till Hewlett-Packard) och han har varit interimschef för ett flertal marknadsetableringar samt större strategiska transformationer för företag så som Huawei, Vattenfall och Ericsson.

Joakim har i en rad olika roller arbetat med kapitalförvaltning och kapitalanskaffning. Kim har under de senaste 8 åren etablerat, byggt upp och drivit bolaget Net Zero Enterprises, som arbetar med projektetablering och finansiering av stora infrastrukturprojekt i hela världen, så som Nordamerika, Europa, Asien, Afrika och Sydamerika. Net Zero hjälper till att maximera avkastning och minimera risker i projekt och investeringar genom att kombinera flera olika tekniker och metoder, samtidigt som de lämnar ett “Net Zero” fotavtryck på klimatet. Hållbarhetsfrågor och klimatsmart teknik ligger Kim varmt om hjärtat.

”Under de senaste 10 åren har jag jobbat med att implementera nya tekniker och arbetssätt in i gamla strukturer och marknader och på så sätt fått en helt ny utväxling. Det är precis det som Conax gör med sin teknik och det som fintech i det stora hela handlar om. Jag har drivit bolag sedan jag var 18 år och jag vet hur man tar ett bolag från start up till scale up och jag har flertal exits bakom mig. Dessutom har jag jobbat med kapitalanskaffningar i miljardklassen och inte bara lyckats med konsten att ta in pengar utan även levererat return on investment för samtliga investerare flera gånger om. Jag ser fram emot att leda Conax mot framtida framgångar och att ta detta bolag från där det är idag till att bli dominerande aktör vad avser smarta blockchain baserade komponenter och lösningar” säger Kim Forssell, nytillträdd VD Conax group AB.

”Kim är en drömrekrytering. Personer i hans kaliber och med hans globala erfarenhet växer inte på träd. Vi är otroligt tacksamma att han valt att bli en del i Conax. Jag är övertygad om att Kim är rätt person att ta Conax vidare till att bli det tongivande bolag som vi planerar för. Han har dessutom ett stort globalt nätverk inom både teknik och finans, något som vi kommer ha stor nytta av” säger Sven Hattenhauer, styrelseordförande Conax Group AB.