Den 9 november släpps det första avsnittet av en helt nyproducerad finanspodd, “Framtidsbolagen”, ett initiativ av Finanstid. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

Den som läser Finanstid kommer att känna igen sig i kategorin och de ämnen som kommer att hanteras i podden. Som namnet antyder är det personer som står för den kommande generationens företag som kommer att intervjuas. Personer som inte tillhör det segment som jagas för en intervju, men ändå kan sitta på helt ovärderliga historier och tips från sin tillväxtresa.

Mattias Ahlberg, chefredaktör på Finanstid kommenterar: -“Precis som vi tänker med Finanstid, att inte lägga så mycket tid på sönderanalyserade börsbolag på large-cap listan, tänker vi med podden. Vi vill hitta morgondagens stjärnor i näringslivet, helt enkelt de som är mitt i sin tillväxtresa, mitt emellan uppstartsbolag och etablerade bolag. Det händer så oerhört mycket just i den fasen som allmänheten inte varken pratar eller vet så mycket om. Det tycker vi är intressant.”

Podden kommer att publiceras på de ställen där poddar finns och målsättningen är att med hjälp av våra trogna läsare och prenumeranter på Finanstid kunna växa i väldigt hög takt.

OM PODCASTEN – FRAMTIDSBOLAGEN
Vad är det som gör ett företag hållbart? Vad är det som gör att vissa företag står bättre rustade inför framtiden än andra?

Elektriciteten, radion, bilen, teleskopet, flygplanet, penicillinet, datorn och telefonen, ja listan kan göras lång med revolutionerade uppfinningar som har förändrat vår värld. Gemensamt för de alla är att de en gång startade med en idé. Frågan är vilka andra idéer som just nu kläcks, vilka nya fantastiska innovationer som kommer att få se morgondagens ljus? Men en idé behöver vara mer än bara smart, den behöver också vara hållbar. Dagens samhällsdiskussioner landar ofta i hållbarhet och framtid. Hur ska vi kunna driva ett bolag som både är hållbart ekonomiskt och för vår planet. Hur skapar vi lönsamhet samtidigt som vi ska lämna en god jord för kommande generationer. Flera bolag verkar ha lyckats lösa denna viktiga ekvation och i podcasten Framtidsbolagen möter vi några av dem. Som konsument får du lära känna bolagen bakom produkterna. Som investerare får du en inblick i verksamhet och framtidsvisioner. Kan ekonomisk tillväxt och hållbar planet vara = SANT.

Vi möter både de nystartade bolagen och storbolagen som har funnits i hundra år. Gemensamt för dem är de vill växa och uppmärksamma er på deras verksamhet. Vi får en inblick i deras affärsidé och vad det är som gör den speciell. Hur började allt, hur ser deras framtidsvisioner ut och varför är just deras företag värt att investera i. Många bolag har eller är på väg att förändra sina respektive branscher, skapa nya standarder samt förbättra vår vardag och vårt samhälle. Med podcasten vill vi lyfta innovation och entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig för en bredare publik.

För kanske är det just några av dessa ideér som kommer att revolutionera vår värld.​