EyeonID har nyligen förvärvat Bolder. Idag meddelar man att Bolder har tecknat ett samarbetsavtal med amerikanska Stereolabs som utvecklar stereokameror.

Finanstid släppte imorse en analys om just EyeonID i sitt koncept “Veckans Aktie”. Analysen finns att läsa här.

Samarbetet består av såväl utveckling där bolagens produkter och tjänster integreras till helhetslösningar som kommer resultera i kommersiella paketeringar och lanseringsplaner för försäljning i flera olika marknader både i USA och Europa. Parterna investerar både teknik, hårdvara och omfattande resurser i projektet som tydligt engagemang till att nå utsatta resultat. Avtalet som initialt är tecknat på två år är fördelat på ett flertal faser.

“Det är ett mycket spännande samarbete som vi nu tillkännager. Vi är två företag som delar synen på hur viktigt det är att stärka individens integritet i en datadriven värld. Stereolabs 3D-teknik, AI och rörelsesensorer, i kombination med Bolders vision och plattform som ger individen kontroll över sin egen information”, säger Bolders vd Tomas Olsson.

”Bolder teamet har visat sin styrka och jag är väldigt imponerad över deras förmåga att knyta upp denna affär baserad på en stark vision och plattformsteknik som nu konkretiseras. Affären med Stereolabs är stort steg framåt och ett tydligt styrkebesked kring potentialen i Bolders teknologi och tjänster med en aktör som Stereolabs med starkt fotfäste i bl.a. gamingindustrin. Vidare öppnar samarbetet upp för att vi nu kan bygga fler nya affärer både i Europa och USA, som på sikt kan skapa affärsmöjligheter globalt för gruppen samlade portfölj,” säger Patrik Ugander VD Eyeonid Group AB”