ChromoGenics omorganiserar och förstärker ledningsgruppen för att accelerera transformationen mot ett lönsamt industribolag.

Två nya rekryteringar har gjorts till prioriterade roller i bolaget och dessa kommer att ingå i ledningsgruppen:

Linus Wetterlind börjar på ChromoGencis den 1 februari och går in som Head of Sales. Han kommer därmed leda bolagets försäljningsorganisation. Linus kommer närmast från en roll som Sales Manager hos den världsledande glasproducenten Guardian Industries. Han har tio års erfarenhet av nationell och internationell projektförsäljning inom byggmaterial och är utbildad inom ekonomi och business management.

–  Marknaden för dynamiska glas är under kraftig tillväxt. ChromoGenics produkt och möjlighet att leverera folie utan själva glaset, skapar en attraktiv och unik produktmix som ligger helt i linje med marknadens ökade krav på miljö, estetik och hyresgästers välbefinnande, säger Linus Wetterlind.

Victor Hägglund börjar på ChromoGenics den 1 februari och blir Head of Supply Chain and Delivery. I denna roll kommer han att stärka bolagets affärsprocesser och säkerställa och optimera bolagets in- och utleveranser. Victor har flerårig erfarenhet av uppskalning och kvalitetssäkring av försörjningskedjor. Han kommer närmast från en roll som Manager Purchasing and Production på ScandiDos, ett MedTech-bolag listat på Nasdaq First North. Victor har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik med materialvetenskap från Uppsala universitet.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats knyta till oss Linus Wetterlind och Victor Hägglund. Deras driv och värdefulla kompetens kommer bli ett viktigt bidrag i utvecklingen mot ett lönsamt och internationellt industribolag, säger Fredrik Fränding, VD ChromoGencis.

Ledningsgruppen förstärks också med Fredrik Rostvall, som är chef för sputterverksamheten på ChromoGenics. Förändringarna gäller från den 1 februari och ledningsgruppen består då av följande personer:

  • Fredrik Fränding, VD
  • Linus Wetterlind, Head of Sales
  • Victor Hägglund, Head of Supply Chain and Delivery
  • Fredrik Rostvall, Manager Sputter Production
  • Johan Pettersson, Manager EC Foil & Glass Production
  • Lars Ericsson, CFO, Head of Investor Relations
  • Greger Gregard, CTO