Booli är en bostadsajt med Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, det blir tydligt efter jämförelser med andra bostadssajter. Booli visade exempelvis den 6:e november 12 procent fler bostadsannonser än Hemnet. Det beror på att Booli inte tar betalt för bostadsannonser samt samlar in annonser från mäklarnas mäklarsystem och från mäklarnas egna webbplatser. På så sätt kan Booli även visa de bostäder som inte publiceras på någon annan bostadssajt.

För den som är ute efter att köpa en ny bostad är det idag viktigare än någonsin att få tillgång till hela utbudet av bostäder till salu. Försäljningar går numera ofta fort, särskilt i storstadsområdena och en del bostäder säljs redan innan före den första publika visningen. För bostadsköpare är det lätt att missa att alla bostadsannonser inte publiceras på Hemnet. En del bostadsannonser finns bara på mäklarnas eller bostadsutvecklarnas egna webbplatser. Det är bara Booli som samlar dem alla på samma plats.

– En av fördelarna med Booli är att vi får ut alla våra bostäder på ytterligare ett ställe utöver vår egen hemsida. Vi har många bostäder som enbart ligger på vår hemsida till att börja med och med hjälp av Booli når vi då ut till fler potentiella köpare, vilket kan leda till att vi har heta kunder redan innan vi lägger ut bostäderna skarpt. En annan fördel är kopplingen till Hittamäklare där spekulanter som kanske inte tidigare hittat till Booli ser vad jag och mina kollegor har till salu, säger Mattias Åhman ägare för Åhman Mäkleri.

Hittamäklare är en del av Booli och är Sveriges största mäklarguide och jämförelsetjänst av mäklare. Booli har sedan 2007 jobbat för en mer transparent bostadsmarknad och var bland annat först med att visa slutpriser öppet, prisförändringar och statistiska värderingar.

– För den som letar bostad att köpa är det nu extra viktigt att få en samlad bild av alla bostäder som är till salu – för att inte missa drömboendet. Det är en viktigt del i vårt arbete att skapa en mer transparent bostadsmarknad och ta fram tjänster som hjälper både köpare och säljare att ta rätt beslut på bostadsmarknaden, säger Josephine Linghammar, presskontakt på Booli.

Så fungerar Booli
Booli är inte en traditionell annonsplats och att synas på sajten med sin bostadsannons kostar ingenting. Booli fungerar istället som en söktjänst som hämtar in alla bostadsannonser direkt från mäklarens hemsida eller från deras mäklarsystem. Det gör att Booli kan samla alla annonser som finns till salu eller snart till salu på mäklarnas hemsidor – även de som inte aktivt annonseras ut på andra bostadssajter. Utöver det samlar Booli också in flest nyproduktionsprojekt från olika bostadsutvecklare runt om i landet.