BHG Group AB:s verksamhet inom vitvaror och hushållsprodukter, Vitvaruexperten.com, har förvärvat drygt 51 % av Hemmy.se med en option om att förvärva upp till 100 %. Hemmy.se säljer vitvaror, hushållsapparater samt hem- och trädgårdsprodukter online i Sverige. Genom förvärvet breddas BHG:s erbjudande, såväl på Vitvaruexperten.com, som på koncernens övriga relevanta plattformar. Förvärvet möjliggör också ytterligare skalfördelar inom inköp, logistik och marknadsstrategier. År 2021 omsatte Hemmy.se 103 MSEK.

”Tilläggsförvärvet av Hemmy.se utgör ytterligare ett tillskott till BHG inom viktiga produktkategorier och produkterna passar utmärkt in i ett antal av våra DIY-plattformar. Vi är imponerade av vad teamet bakom Hemmy hittills åstadkommit och ser mycket fram emot att skapa skalfördelar för verksamheten i flera dimensioner”, kommenterar Adam Schatz, vd för BHG.

”Vi har stora tillväxtambitioner och ser förvärvet som en perfekt match med Vitvaruexpertens produktutbud och expansion på alla våra marknader och på övriga BHG-plattformar. I samarbete med Hemmys fantastiska medarbetare kommer vi kunna ta stora kliv framåt tillsammans”, kommenterar Mattias Brost, vd för Vitvaruexperten och ansvarig för den sammanslagna verksamhet som skapas genom förvärvet.