Per Holknekt förlorade över 7 miljoner kronor på spel inom loppet av några år. Han satsade stora belopp under flera månader men möttes av lockande marknadsföring för ytterligare spelande.

I ett civilrättsligt mål stämde han spelbolaget Betsson. Idag meddelades domen från patent- och marknadsöverdomstolen – Per får rätt gentemot Betssons moderbolag BLM Group. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

170 000 kronor per månad

Under perioden spenderade han i genomsnitt 170 000 kronor per månad. Spelandet fortsatte delvis på grund av lockande av bonusar och som han kallar “aggressiv marknadsföring” från spelbolaget. Mellan 2009 och 2014 omsatte han 150 miljoner kronor i spel med en spelförlust på 7 miljoner kronor.

Pers ombud, Jörgen Hettne, har lyft fram två frågor: Är det möjligt för en individ med spelberoende att överhuvudtaget ingå avtal med spelbolag för att spela? Var det tillåtet för spelbolaget, som var baserat på Malta, att erbjuda spel som vid den tiden var olagliga i Sverige?

Betsson ska betala tillbaka spelförlusterna

Domen blev tillslut en seger för Per, trots en förlust i första rättsinstans vann han nu i Patent- och marknadsöverdomstolen. Betsson ska återbetala över 5,8 miljoner kronor samt täcka rättegångskostnaderna.