North House revolutionerar bolagsstyrning med sin SaaS-plattform som automatiserar tidigare manuella processer. Detta sparar tid och pengar samtidigt som det skapar förutsättningar för att styrdokumenten används på det sätt som de är tänkta. North House är en uppstickare som grundades i maj 2022 av ett team av Nasdaqveteraner, bolagsbyggare och finansprofiler. Nu välkomnar de Anna Romberg, branschprofil och compliance-expert, som styrelseordförande.

Anna har doktorerat inom governance och har lång erfarenhet av att arbeta med styrning-och regelefterlevnadsfrågor för många globala organisationer, tillsynsmyndigheter och åtgärdsprogram runtom i Europa, Latinamerika, Sydafrika och USA. Hon är även medgrundare av Nordic Business Ethics, ett professionellt forum med syfte att skapa mer ansvarstagande organisationer. Med hennes omfattande erfarenhet är North House redo att göra betydande framsteg inom god bolagsstyrning.

Julia Haglind, medgrundare och vd på North House säger: ”Det handlar i grund och botten om att framtidssäkra sin organisation och många bolag prioriterar dessa frågor men tycker det är svårt, mycket av arbetet hänger på enskilda individer och så ska det inte vara. Vi utför just nu en välbehövlig modernisering på det här området och jag är riktigt stolt över att vi nu har med Anna på det uppdraget.”

Anna Romberg uttrycker sin glädje över att vara en del av North House och att vara med på en spännande och viktig resa framåt: ”North House är tidiga på bollen och en isbrytare inom detta område. Jag brinner för affärsetik och god bolagsstyrning och har dedikerat mitt arbetsliv till dessa frågor. Det ska inte vara svårt att göra rätt och det är oroväckande när huvudsyftet bakom olika regleringar och styrdokument över tid suddas ut och leder till krångliga efterlevnadsprocesser. Om vi bara ser till de flertalet företagsskandaler som uppdagats runtom i Europa har vi nog alla, mer än någonsin, stor förståelse för hur fruktansvärt fel det kan bli om god styrning och kontroll saknas.”

North House är en innovativ aktör som erbjuder lösningar för företagsledningar att nå god bolagsstyrning. Med Anna Romberg som styrelseordförande är de redo att ta stora steg framåt i sitt uppdrag att modernisera och effektivisera bolagsstyrningen.