Dataplattformsföretaget Teradata meddelar att Andrey Alekseenko har utsetts till chef för företagets verksamhet i Norden, Ryssland, Polen och Tjeckien. I sin roll kommer Andrey Alekseenko att ansvara för Teradatas strategi för marknadsföring och genomförande i respektive land.

– Efter att ha arbetat i mer än 13 år hos Teradata har jag sett hur företaget utvecklats till att bli en ledare inom molnteknologi och förändrat hur företag och människor nyttjar kraften hos data. Jag är fortsatt engagerad i Teradatas vision och strävar efter att ytterligare bygga upp och stärka kundernas förtroende för Teradatas teknik och tjänster i molnet och fördjupa samarbetet med partner i regionen, säger Andrey Alekseenko.

Andrey anställdes hos Teradata 2008 och har bland annat haft roller inom ekonomi och försäljning. Under de senaste åtta åren har han varit landschef och områdesdirektör för Teradatas verksamhet i Ryssland. Under Andreys ledning har Teradata i Ryssland vuxit kraftigt. Han har också framgångsrikt byggt ett återförsäljarekosystem för regionen, liksom ett mycket starkt team som levererat prisbelönt dubbelsiffrigt tillväxtresultat.

– Andrey har visat imponerande ledarskapsförmåga och en unik förmåga att leverera framgång genom övertygande och effektiv go-to-market-strategi. Efter att ha varit ansvarig för att säkra många nya nyckelkunder i Ryssland är jag övertygad om att han nu kommer att ta med denna uthållighet och ambitiösa inställning till vår nordeuropeiska region i Norden, Ryssland, Polen och Tjeckien, säger Magnus Palmaer, Executive Vice President EMEA på Teradata.

Teradatas flaggskeppsprodukt är Teradata Vantage, den anslutna multi-cloud-plattformen för företagsanalys. Plattformen förenar analys, datasjöar och datalager i ett och samma ekosystem. Med Vantage kan företag eliminera silos och kostnadseffektivt nyttja all sin data för att få en bättre och mer fullständig bild av sin verksamhet.

Om Teradata
Teradata är det anslutna dataplattformföretaget för flera moln. Vår företagsanalys löser affärsutmaningar från start till uppskalningsfasen. Endast Teradata ger dig flexibiliteten att hantera framtidens massiva och blandade arbetsbelastningar.