Albert Lindgren till Peptonic Medical

Peptonic Medical har offentliggjort utnämningen av Albert Lindgren som Chief Financial Officer (CFO) och ny medlem av koncernledningen. Den 21 oktober 2023 kommer han att inta sin nya roll. Det framgår av ett pressmeddelande.

VD Erik Sundquist kommenterade utnämningen med följande ord: “Albert har en imponerande bakgrund med gedigen erfarenhet inom finanssektorn och internationell verksamhet, vilket kommer att vara ovärderligt för våra tillväxtplaner de kommande åren. Peptonic befinner sig i en spännande fas där vi ser ett stort intresse för våra produkter inom kliniskt bevisad intim egenvård från flera framstående internationella partners och distributörer.”

Förväntningarna är höga inför den kommande fusionen med Pharmiva, som kommer att göra Peptonic till ett större och starkare företag och förbättra dess framtidspotential. Detta gör att behovet av en förstärkt ekonomifunktion blir än mer påtagligt, och Albert Lindgrens kompetens kommer att spela en nyckelroll i denna utveckling. VD Erik Sundquist ser fram emot att välkomna Albert till Peptonic och se honom bidra till bolagets framgångar.

Albert Lindgren kommer senast från Viaplay där han haft olika ledande befattningar inom finansfunktionen sedan 2016, bland annat som VP Head of Finance Commercial och senast som VP Finance Continental Europe. Dessutom har han erfarenhet som konsult inom Business Process Solutions hos Deloitte. Hans akademiska meriter omfattar en kandidatexamen i ekonomi från Lunds universitet och en magisterexamen i Economics & Business Administration från Copenhagen Business School.

Med Albert Lindgrens starka bakgrund och erfarenheter är vi övertygade om att Peptonic har gjort en utmärkt rekrytering. Hans ledarskap och finansiella expertis kommer att bidra till att stärka Peptonics position på marknaden och främja bolagets tillväxt och framgångar i en allt mer konkurrensutsatt och dynamisk bransch. Vi ser med tillförsikt fram emot den kommande fasen i Peptonics utveckling med Albert Lindgren vid rodret som CFO.