Wicket Gamings dotterbolag får bidrag om drygt 2 MSEK – aktien rusar

Wicket Gamings dotterbolag, Linked Dimension GmbH, har nyligen fått anmärkningsvärda nyheter att dela med sig till sina lojala spelare och strategispelsentusiaster. German Games Fund har beviljat dem offentlig finansiering till ett värde av 2,14 miljoner SEK för vidareutvecklingen av deras hyllade strategispel ”Tank Operations.” Detta är en välkommen injektion av ekonomiskt stöd som kommer att hjälpa dem att lyfta spelet till nya höjder. Vid 14.30 var Wicked Gamings aktie upp nära 35 procent.

”Tank Operations” har redan imponerat spelcommunityn på Steam, där det mottagit en överväldigande positiv respons med 82 % positiva betyg under Early Access-fasen. Detta har visat sig vara en stark indikator på spelets popularitet och potential att nå en bredare publik.

Med det nya finansiella stödet kommer Linked Dimension att kunna arbeta intensivt på att ta fram ett expansionspaket till ”Tank Operations”, med titeln ”Tank Operations: Next Campaign”. Expansionen kommer att inkludera spännande nya bonusnivåer som garanterat kommer att utmana och underhålla spelare på en ännu högre nivå. Dessutom kommer utvecklarna att ägna sig åt att optimera spelkänslan, förbättra grafiken och stärka artificiell intelligens-komponenterna för att göra upplevelsen ännu mer engagerande och fängslande.

För fans och entusiaster av ”Tank Operations” är detta en efterlängtad och glädjande nyhet. Spelet har redan fått rykte om sig att vara ett must-play för alla som älskar strategispel. Med de nya förbättringarna och expansionen på horisonten är det ingen tvekan om att det kommer att fortsätta leverera högklassig spelunderhållning.

Linked Dimension och dess moderbolag, Wicket Gaming, är tacksamma för det förtroende som German Games Fund har visat dem genom att tilldela dem denna betydelsefulla finansiering. Denna finansiella injektion ger dem möjligheten att förverkliga sina visioner och idéer för spelet, och deras engagemang för att skapa en oförglömlig spelupplevelse har aldrig varit starkare.

Eric de Basso, VD för Wicket Gaming, uttryckte sin entusiasm över nyheten och ser fram emot vad som ligger framför dem. Han påpekar att denna finansiering möjliggör en möjlighet att ta ”Tank Operations” till nästa nivå och låta spelets fulla potential blomstra.

Vi ser fram emot att höra mer om Linked Dimensions planer för ”Tank Operations: Next Campaign” och det förväntade releasedatumet. Fram tills dess kommer vi fortsätta att följa utvecklingen med stor spänning och förväntan.