Bara från Storbritannien, EU och arabländerna skickas årligen närmare 65 miljarder USD hem till länder som Pakistan, Bangladesh och Filippinerna. Vopy positionerar sig inte bara som ett alternativ – utan som en förbättring.

Genom white-label-appar, kulturell anpassning, möjlighet till personliga hälsningar och lokala kampanjer skapar bolaget lojalitet och inte minst är man ett av de mest konkurrenskraftiga alternativen prismässigt vilket är en känd framgångsfaktor i branschen.

Med en målgrupp på hundratals miljoner människor i tillväxtländer, ett färdigutvecklat tekniskt erbjudande och starka kundrelationer på plats, står fintechbolaget Vopy redo att ta nästa steg. Efter år av uppbyggnad, regulatoriska utmaningar och produktutveckling är bolaget nu leveransklart – både tekniskt och affärsmässigt. Nu genomförs en nyemission om 12,5 miljoner kronor för att möjliggöra den expansion som kunderna efterfrågar.

Läs mer på Vopys emissionssida

Ladda hem fullständigt investeringsmemorandum här

Teckna aktier direkt här

Det handlar inte längre om att bevisa affärsmodellen. Den är på plats – och efter år av grundarbete är tiden nu inne för Vopy att gå från förberedelser till tillväxt. Plattformen “Remit Home”, som möjliggör snabba och användarvänliga pengaröverföringar till utvecklingsländer, är färdig. Flera stora banker står redo att lansera tjänsten till miljontals användare. Kapitalet från emissionen ska bland annat finansiera licensansökan, rekryteringar och geografisk expansion – i vad som beskrivs som ett avgörande skede för bolaget.

Bakom orden finns en tydlig röst – och ett personligt avstamp. VD Sven Hattenhauer sammanfattar resan dit bolaget står idag:

“Sedan september 2022 har vi fokuserat på att få igång leveranser kring Remittance. Vi strävar efter att ta oss in på en miljardmarknad med stora och lönsamma internationella aktörer.”

Genombrottet kom 2024

Efter många stängda dörrar öppnades nya. Avgörande relationer etablerades med två nyckelaktörer, och bit för bit föll strukturen på plats.

“Vi upplevde mycket support och ett stort intresse för det vi försöker skapa – helt klart ser våra leverantörer potentialen i vår affär. Men avtalen dröjde, fram till för några veckor sedan då vi äntligen fick den sista pusselbiten på plats.”

Nu är kedjan av licensierade partners på plats. Vopy har byggt en komplett transaktionslösning – utan egen licens – där Vopy med partners hanterar bank, valutaväxling, compliance och utbetalningar. Det som branschen för bara två år sedan avfärdade som omöjligt, är nu realiserat.

Kapital för att skala upp

Men att ha tekniken på plats räcker inte. För att möta efterfrågan, hinna bygga funktionalitet i tid, få upp hastighet i leveranser och etablera sig i fler avsändarregioner krävs kapital. Därför genomför Vopy nu en riktad nyemission om 12,5 miljoner kronor.

“Det kapital vi tog in för ett år sedan närmar sig sitt slut, orsaken är högre kostnader än planerat i kombination med lägre intäkter från kortinlösen. För att möta upp krav på tillväxt från våra kunder behöver vi investera i utvecklingskapacitet, i go-to-market-kapacitet samt i ett eget tillstånd som betalinstitut”

Medlen ska användas för:

  • Slutförd ansökan om eget tillstånd som betalinstitut – en nyckel för snabb global expansion.

  • Rekrytering av fler utvecklare och affärsstöd.

  • Expansion till avsändarregioner som Förenade Arabemiraten och Saudiarabien.

  • Acceleration av produktutveckling.

  • En finansiell reserv för att säkra stabiliteten fram till lönsamhet.

Vopys tekniska plattform är utvecklad och lanserad.

En strukturell möjlighet – till låg värdering

Emissionen sker till en pre-money-värdering om 68,3 MSEK – betydligt lägre än tidigare rundor. Front Ventures AB, bolagets största ägare, deltar med minst 1,5 MSEK. Medarbetare tecknar dessutom för 2 MSEK. Totalt motsvarar detta 28 procent av hela emissionsbeloppet – ett tydligt kvitto på det interna förtroendet.

“Vi emitterar till en låg värdering jämfört med tidigare år. Det är en möjlighet för både gamla och nya investerare att kliva på inför det vi tror blir en mycket lönsam period.”

Nästa steg: intäkter och notering

Första kunden väntas gå i produktion under Q2 2025. Under året ska tre till fyra kunder kopplas upp på Remit Home, och ytterligare kunder väntas inom valutakonton och fondsparande under 2026. Prognosen pekar mot EBITDA om 75 MSEK redan 2026 – med fortsatt stark tillväxt därefter.

Styrelsens målsättning är tydlig: notering på en svensk handelsplats senast i början av 2026.

“Den tidigare osäkerheten kring vår leveransförmåga är borta. Vi är äntligen redo att leverera – både tekniskt och regulatoriskt.”