En banbrytande lansering för den nordiska marknaden

Virtune, en ledande svensk kapitalförvaltare av digitala tillgångar, har idag glädjen att meddela lanseringen av sin senaste produkt, Virtune Staked Cardano ETP. Denna innovativa krypto-ETP (Exchange-Traded Product) har introducerats på Nasdaq Stockholm, vilket är den största börsen i Norden. Virtune Staked Cardano ETP är en banbrytande produkt som kombinerar fördelarna med exponering mot den framväxande kryptovalutan Cardano med attraktiva staking-avkastningar.

Vad är Virtune Staked Cardano ETP?

Virtune Staked Cardano ETP är en unik finansiell produkt som ger investerare möjlighet att dra nytta av Cardanos potential samtidigt som de får en extra årlig avkastning på 2 % genom staking. Denna ETP är 100% fysiskt backad, vilket innebär att varje enhet av produkten direkt motsvarar en viss mängd kryptovaluta i Virtunes förvaring. Produkten handlas i svenska kronor (SEK) och är tillgänglig för investerare på Avanza och Nordnet, två av de största finansiella plattformarna i Sverige.

Om Cardano

Cardano är en av de mest innovativa blockkedjeplattformarna i världen, och den grundar sig på en proof-of-stake-mekanism. Lanserad 2015, kombinerar Cardano avancerad teknik för att erbjuda en nivå av säkerhet och hållbarhet som är oslagbar för decentraliserade applikationer och system. Genom en vetenskapligt grundad utvecklingsmetod och rigorösa granskningar erbjuder Cardano skalbarhet och interoperabilitet utan att kompromissa med säkerheten. Dessutom är Cardanos syfte att omfördela maktstrukturer för att skapa en mer rättvis och transparent infrastruktur för individer och samhällen över hela världen.

En ljus framtid för krypto-ETP:er

Med lanseringen av Virtune Staked Cardano ETP stärker Virtune sin position som en ledande aktör inom digitala tillgångar och innovativ finansiering i Norden. Denna produkt är ett tydligt tecken på att intresset för kryptovalutor och blockchain fortsätter att växa, och att investerare söker nya sätt att diversifiera sina portföljer med säkra och reglerade finansiella instrument.

Christopher Kock, VD för Virtune:
“Efter att framgångsrikt ha lanserat Virtune Staked Solana ETP och Virtune Staked Polygon föregående månad så är vi glada över att kunna accelerera introduktionen av nya, innovativa staking-ETP:er på den nordiska marknaden. Denna produktlansering görs genom en reglerad, transparent och fysiskt backad struktur. Vi är fortsatt hängivna till att utbilda marknaden om kryptotillgångar och samarbetar intensivt med våra nära partners, inklusive Coinbase, som agerar som vårt förvaringsinstitut även för denna produkt. Denna lansering ger många investerare som ivrigt har väntat på ett säkert och enkelt sätt att få exponering mot Cardano kombinerat med staking, den möjlighet de har eftersökt en längre tid.”

Virtune fortsätter att bana väg för en ny era inom digitala tillgångar och bekräftar sitt åtagande att leverera produkter som möter den höga efterfrågan från investerare på en alltmer dynamisk och innovativ marknad.