Virtune, en svensk reglerad digital tillgångsförvaltare i Sverige, tar ett stort steg in i kryptovalutamarknaden med lanseringen av en ny innovativ krypto-ETP på Nasdaq Stockholm, den största börsen i Norden. Virtune är stolta över att introducera Virtune Chainlink ETP idag, ett finansiellt instrument som erbjuder investerare exponering mot Chainlink, en av de mest framstående kryptovalutorna, och det med en 100% fysiskt backad struktur. Det framgår av ett pressmeddelande.

En 100% fysiskt backad ETP i SEK

Virtune Chainlink ETP är en krypto-ETP som är helt fysiskt backad. Detta innebär att den stöds av faktiska Chainlink-tillgångar, vilket ger investerarna en hög grad av säkerhet och transparens. ETPn handlas i svenska kronor (SEK) och är tillgänglig för svenska och övriga nordiska investerare. Dessutom kan den enkelt nås och handlas på populära handelsplattformar som Avanza och Nordnet, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik.

Chainlink: En nyckelspelare på kryptomarknaden

Chainlink är för närvarande en av de 15 största kryptovalutorna med ett totalt marknadsvärde på cirka 8,2 miljarder dollar och har haft en imponerande tillväxt på 165% sedan årets början. Det är inte förvånande med tanke på Chainlinks unika position på marknaden. Chainlink fungerar som en bro för smarta kontrakt på olika blockkedjor och gör dem kompatibla med varandra. Detta görs med hjälp av ett decentraliserat orakelnätverk, som möjliggör säker kommunikation mellan blockkedjor och externa enheter som dataflöden, händelser och betalningsmetoder. Detta gör att komplexa smarta kontrakt kan erhålla nödvändig information från den yttre världen, vilket i sin tur gör dem till det främsta sättet för människor att ingå avtal i den decentraliserade världen.

ETP för alla typer av investerare

Virtune Chainlink ETP riktar sig till både institutionella investerare och privatpersoner. Detta markerar ett betydande steg framåt för att möta den ökande efterfrågan från investerare i Norden som har längtat efter ett sömlöst och säkert sätt att exponera sig mot Chainlink. Med den fysiskt backade strukturen och tillgängligheten på populära handelsplattformar erbjuder Virtune nu en enkel och säker väg för investerare att delta i kryptovalutamarknaden.