Virtune, en reglerad utfärdare av krypto-ETP med bas i Stockholm, meddelar på torsdagen att Virtune Staked Ethereum ETP har blivit antagen på den tyska marknaden, Boerse Stuttgart.

Kryptomarknaden har upplevt en betydande nedgång de senaste månaderna, markerad av kapitalutflöden från ETP:er i Europa. Trots detta har Virtune sett stark tillväxt på de nordiska marknaderna med kontinuerliga och stadiga inflöden, vilket gör denna expansion till en naturlig utveckling för företaget.

Virtune Staked Ethereum ETP är en 100 procent fysiskt säkrad ETP med Coinbase som kryptoförvarare. Denna ETP erbjuder investerare exponering mot Ethereum tillsammans med staking-yield-förbättringar.

Virtune, en registrerad finansiell institution under Finansinspektionen (FI) i Sverige, har visat sitt obrutna åtagande för efterlevnad och finansiell säkerhet genom sin reglerade status och uppfyllt de stränga krav som ställts av Nasdaq. Finansinspektionen godkände företagets grundprospekt den 5 april 2023, och som ett resultat har företaget listat flera ETP:er på Nasdaq Stockholm som en del av sin kärnstrategi. Virtunes övergripande mål är att erbjuda sömlös tillgång till kryptovalutor för både institutionella och privata investerare genom innovativa ETP:er, transparens och utbildning.

Vi är mycket glada att introducera vår Staked Ethereum ETP för den tyska investerarpubliken efter att ha mottagit en överväldigande positiv respons från investerare i Norden. Vi tror att detta erbjudande ger investerare optimal exponering mot Ethereum, tack vare dess inkludering av staking, som ger en extra avkastning på Ethereum. Dessutom är det värt att notera att denna ETP överensstämmer med Virtunes fokus på hållbarhet, eftersom övergången till proof of stake har minskat Ethereums miljöpåverkan med 99 procent. Vi har även redan genomgått en hållbarhetsomställning genom vårt partnerskap med ClimatePartner”, Christopher Kock, Vd för Virtune.

Lang & Schwarz representerar Virtune som likviditetspecialist för ETP:n och säkerställer att tyska detaljhandelsinvesterare också smidigt och effektivt kan få tillgång till ETP:n via Lang & Schwarz handelsplattform.