Vinge först ut i Norden med AI från Harvey

Nyskapande samarbete öppnar nya möjligheter inom juridiken

Som första advokatbyrå i Norden inleder Vinge ett samarbete med den ledande AI-aktören Harvey. Genom att införliva generativ AI i sitt arbete, banar Vinge väg för en revolutionerande förändring inom juridiken. Denna teknik innebär en stor potential för att hjälpa advokater att leverera ännu bättre resultat till sina klienter. Det framgår av ett pressmeddelande från Vinge.

Elitbyråer anammar AI-Teknik

Vinge följer i fotspåren av globala elitbyråer genom att anmäla 100 jurister för en AI-lösning från Harvey. Detta ettåriga avtal markerar en viktig milstolpe och vittnar om Harveys AI-lösnings popularitet bland Vinges jurister. Med Harveys generativa AI-verktyg, som nyligen utsetts av Forbes till ett av de 30 mest lovande AI-företagen att bevaka 2024, har Vinge tagit ett stort steg framåt. Detta verktyg är specifikt utformat för att stödja och förbättra juridiskt arbete.

Selektivt partnerskap med Harvey

Harvey är kända för sin strikta urvalsprocess, där de inriktar sig på att samarbeta enbart med så kallade elitbyråer som har över 300 användare. “Att bli utvalda av Harvey och få möjligheten att använda deras AI-lösning är en stor ära. Genom att integrera denna teknik i vårt arbete, kan vi frigöra värdefulla resurser för mer problemlösande juridik och därmed öka vår relevans för klienterna”, säger Vinges vd, Maria-Pia Hope.

Framtidens juridik med AI-Strategi

Vinges partnerskap med Harvey är en del av deras strategi för att ständigt ligga i framkant inom AI-utvecklingen. Innan avtalet slöts, testade cirka 170 jurister en pilotversion av Harveys AI-verktyg under tre veckor, varav 90% gav positiv feedback. Detta ledde till att Vinge beslutade att skriva under ett ettårigt avtal med Harvey, vilket gör dem till den första byrån i Norden att använda denna lösning. Andra framstående byråer som använder Harveys AI-lösning inkluderar Allen & Overy LLP och Macfarlanes LLP.

Teknologisk grund och framtidssyn

Harveys AI-lösning är finansierad av bland annat OpenAI Startup Fund och Sequioa, och bygger på teknik från OpenAI och ChatGPT. Plattformen använder avancerad naturlig språkbehandling, maskininlärning och dataanalys för att automatisera och förbättra olika aspekter av juridiskt arbete, såsom granskning, analys och sammanfattning av dokument. Med detta nya verktyg i hand, står Vinge redo att omdefiniera juridikens framtid.