Strax innan klockan 11:00 på onsdagen twittrade den kontroversielle Fraser Perring att Viceroy är kort småspararfavoriten Hexatronic Group. Aktiekursen faller tungt strax efter uttalandet och handlades ner över 9 procent efter en dryg halvtimme men har återhämtat sig något och noterar en intradagsnedgång på 6 procent klockan 11:30. Hexatronic har sett sin aktiekurs halveras i år efter en längre period av kraftig kursuppgång.

I Twitterinlägget skriver Perring:
“Vi är korta aktien och anser att bolaget är oinvesterbart.”

Hexatronic Group är inriktade på telekomsektorn och är specialiserade på att utveckla fiberoptisk kommunikation. De erbjuder lösningar till ett brett spektrum av företagskunder, främst inom Norden och Europa. Bolaget har haft en tydlig inriktning på att förvärva tillväxt, något som den kritiserade Perring ställer sig kritisk till.

“Hexatronic har stora problem, och investerare bör fråga sig vad de har förvärvat och fråga hur ledningen bestämde värdet. Enligt min åsikt behöver detta företag ompröva sin förvärvsstrategi och sluta låtsas. När kommer det generera verklig kassaflöden? Aldrig?”

Tidigare under förmiddagen på onsdagen annonserade Hexatronic ett återköpsprogram av 1,2 miljoner aktier. Strax därefter publicerade Perring ett flertal twitterinlägg som kritiserade bolaget på flera sätt.

“Investeringsargumentet bygger på en dåligt skriven avhandling som inte går in på detaljer”, menar Perring

Perring och Viceroy har fått mycket uppmärksamhet under det senaste året på grund av den långt pågående kampen mot fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och dess grundare och VD Ilija Batljan. Den kritiserade blankarfirman har även riktat aggressiv kritik mot andra svenska bolag, exempelvis Truecaller så sent som i september i fjol.