Ett partnerskap för framtiden

I en banbrytande utveckling har Verizon Business och Audi AG offentliggjort ett samarbete med syftet att konstruera ett toppmodernt privat trådlöst nätverk samt en forsknings- och utvecklingsmiljö på Audis biltestbana i Neustadt, Tyskland. Detta ambitiösa projekt syftar till att skapa en dynamisk och flexibel testmiljö som kan efterlikna nätverksförhållanden från olika globala marknader, vilket möjliggör en mer omfattande och realistisk testprocess för bilindustrins framtid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teknisk innovation och global täckning

Det unika med det nya nätverket ligger i dess förmåga att simulera en mängd olika nätverksförhållanden. Med en skräddarsydd kopia av Verizons publika nätverk i USA, tillsammans med lokala europeiska nätverk och roaming-nätverk för Audis MVNO-partner i Asien-Stillahavsområdet, erbjuder den här lösningen Audi och andra bilmärken inom Volkswagen Group en oöverträffad testmiljö. Denna miljö tillåter inte bara testning under realistiska förhållanden men även en acceleration av forskning och utveckling på en global skala.

Fördelar och applikationer

Denna nya testbana kommer att ge Audi en betydande konkurrensfördel genom att erbjuda möjligheten att testa och finjustera mjukvarudefinierade fordon under förhållanden som närmare efterliknar den verkliga världen. Med möjligheten att testa allt från röst- och videokommunikation till säkerhetsfunktioner, autonom mobilitet, och vehicle-to-cloud-kommunikation, tar Audi ett stort kliv framåt mot framtiden för bilindustrin.

Ett robust partnerskap

För att realisera denna vision har Verizon Business samarbetat med en rad teknikleverantörer, inklusive Nokia för LTE Modular Private Wireless och 5G-teknik, Amazon Web Services för privat MEC-infrastruktur via AWS Outposts, och Smart Mobile Labs för realtidsvideo och dataöverföring. Denna samverkan mellan ledande teknikföretag understryker projektets ambition och komplexitet.

Framtidsvisionen

Petr Kozak, utvecklingschef för Infotainment, Connectivity, Data Management och Artificiell Intelligens hos Audi, och TJ Fox, SVP för IIoT och Automotive vid Verizon Business, har båda uttryckt sin entusiasm över partnerskapets potential att inte bara förbättra testprocesserna utan också att sätta nya standarder inom mobilitetssektorn. Med detta projekt visar Verizon Business och Audi AG en klar vision för framtiden – en värld där fordon inte bara är transportmedel utan också centrum för kommunikation, underhållning, och innovation.

Helhetsansvar och framtidssäkring

Verizon Business tar ett helhetsansvar för leverans och support av detta avancerade nätverk, säkerställande av dess prestanda, stabilitet och säkerhet. Genom kontinuerlig anpassning till den senaste 3GPP-standarden garanteras en framtidssäkrad lösning som kan växa och utvecklas tillsammans med Audi AGs ambitioner och den snabba teknikutvecklingen inom bilindustrin.

Med detta steg mot en anpassad privat 5G-miljö stärker Audi och Verizon Business inte bara sin position på den globala marknaden utan banar även väg för nya innovationer inom automobilteknik.