Verdion, en framstående utvecklare av logistikfastigheter i Europa, har officiellt tillkännagivit rekryteringen av Anders Johansson till rollen som Head of Leasing för Sverige. Denna strategiska anställning markerar ett viktigt steg i företagets expansionsplaner över hela regionen.

Nyckelroll i företagets expansion

I sin nya tjänst kommer Johansson att ansvara för att leda och vidareutveckla Verdions uthyrningsverksamhet inom den svenska marknaden. Med bas på företagets kontor i Stockholm kommer han att spela en avgörande roll i att stärka företagets närvaro och utveckla långsiktiga relationer med strategiska partners inom logistiksektorn.

Gedigen erfarenhet i fastighetsbranschen

Med mer än 15 års branscherfarenhet har Johansson en gedigen bakgrund inom fastighetsuthyrning, utveckling och kapitalförvaltning. Hans senaste roll som chef för Logistics Properties på Stendörren Fastigheter, samt tidigare positioner på Colliers i både Stockholm och Göteborg, samt egna fastighetsverksamheter, gör honom väl förberedd för utmaningarna i sin nya roll.

Strategiskt tillskott för framtida tillväxt

John Clements, Executive Director på Verdion, uttryckte entusiasm över tillsättningen: “Anders har lång erfarenhet och goda kontakter inom den svenska logistikfastighetsbranschen. Med tanke på vår expanderande pipeline och fortsatta aptit på möjligheter över hela Norden, är leasingsexpertis en viktig del av vår tillväxtstrategi. Vi är glada över att välkomna honom till teamet.”

Framtidssatsningar och nya möjligheter

Verdions ambitioner sträcker sig bortom de svenska gränserna. Genom sin andra fond, Verdion European Logistics Fund 2 (VELF 2), fokuserar företaget på att skapa värde genom investeringar i strategiska urbana områden i Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna. Dessutom fortsätter företaget att utveckla stora logistikparker och förnya brownfield-områden för att möta behoven hos tillverknings- och logistiksektorn.

Med nyförvärv i Södertälje och Horsens, samt etablerade logistikparker i bland annat Göteborg och Jönköping, är Verdion väl positionerat för att fortsätta sin tillväxt och stärka sin position på den nordiska marknaden. Johanssons erfarenhet och ledarskap förväntas bli en katalysator för dessa ansträngningar, och ytterligare stärka Verdions erbjudande i Norden.