Veckans TA – v25 2023-06-19

I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på Sinch som tagit ikapp något på sistone. Slutligen tittar vi på den tekniska bilden för NIO Inc.

Sinch (SINCH)
YTD: -29,03 %
Time Frame: Daily

Sinch, Daily
Sinch, Daily

Sinch har piggnat till något under det andra kvartalet, trots det har Sinch ett svagt år sett till kursutvecklingen med andra OMXS30-bolag. Den lägsta noteringen för året inträffade den 27 april och i samband med den bottennoteringen täpptes det sista stora gapet till som sträcker sig tillbaka till fjolåret. Sedan slutet av april har Sinch blivit duktigare på att notera högre bottnar samtidigt som högre toppar har satts. Med andra ord har Sinch vänt det negativa handelsmönstret till ett positivt sådant och dessutom tagit ut det fallande trendtaket.

Den kortsiktigt positiva trenden har även fått momentumindikatorerna att vaktna till liv. Exempelvis noterar RSI sitt högsta värde på över ett halvår. Dessutom har MACD lyckats trenda sig ovanför nollnivån. Sedan årslägsta i april har Sinch avancerat cirka 34 procent, under kursuppgången har några tidigare motståndsnivåer tagits ut, 24,7 och 26,45 för att nämna några. Det närmaste horisontella motståndet befinner sig vid 28,575, en prisnivå där priset sjunkit ifrån, tydligast under mars. 

Om prisnivån skulle tas ut så skulle det kunna vara nästa katalysator för att priset ska söka sig högre. Fib från högsta noteringen i diagrammet till lägsta noteringen i år blir intressant att bevaka för att identifiera nyckelnivåer. Exempelvis blir Fib 0,5 vid 37,21 aktuell i scenariot där närmaste motståndet tas ut. Dessutom finns det ett gap i volymen (se högra delen av diagrammet), något som gör att en rörelse upp kan gå i snabb takt så länge momentumet och trenden hålls intakt.

NIO Inc (NIO)
YTD: -3,69 %
Time Frame: Daily

NIO, Daily
NIO, Daily

Den kinesiska elbilstillverkaren har brutit ur en intressant prisinformation, nämligen en fallande fil, och utbrottet såg vi den 12 juni vilket var den första dagsstängningen ovanför kilens tak. Utbrottet skedde i samband med tilltagande volym och och en explosiv prisrörelse under de efterföljande dagarna. Under de tre efterföljande dagarna avancerade priset ytterligare 16 procent.

Kursrörelsen har fått RSI att notera sitt högsta värde på cirka ett år och MACD har lyckats ta sig ovanför nollnivån. Framöver bör man vänta sig ett gediget återtest av utbrottsnivån. Med andra ord är det logiskt att en rekyl står runt hörnet för att sedan bekräfta uttbrottet. På nedsidan finns flera stödnivåer i form av MA 100, 50 och 20. På ovansidan befinner sig primärtrenden som fortsatt påvisar en negativ lutning (agerat mostånd tidigare), om priset skulle nå upp dit i denna etapp har jag svårt att den tas ut givet utseendet i RSI och MACD som börjat bli överhettat.

Ur ett större perspektiv ät givetvis den senaste prisrörelsen väldigt positiv och markerar att den senaste kräftgången möjligtvis går mot sitt slut. I ett nästa steg vill vi se att köparna kommer tillbaka i tid för att bygga en ny högre botten vilket är nästa puzzelbit för att etablera en positiv trend. 

 

Disclaimer
Sektionen Veckans TA på domänen finanstid.se innehåller analyser som är författade av Anton Iverman. Veckans TA är inte en professionell analys och författaren kan ha egna ägarintressen i den aktie som omskrivs. Analysen ska således inte ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla en aktie och sådan rekommendation är inte heller tillåten att skriva ut i analysen. Det åligger var och en att ta sina egna beslut vid investeringar på aktiemarknaden, varken författare av Veckans TA eller finanstid.se har något som helst ansvar för läsarens investeringsbeslut. finanstid.se publicerar bara länkar till publikt material. Klagomål, önskemål eller korrektioner på analyser publicerat på Veckans TA skickas per e-post till info@finanstid.se.