I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på den tekniska biten för SBB som befinner sig i ett intressant område av rangen som formades i maj.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB)
YTD: -81 %
Time Frame: Daily
Senaste analysen på SBB

SBB TA
SBB, Daily


SBB fortsätter att handlas inom intervallet/rangen som sträcker sig från 3,23 – 6,65 SEK. I dagsläget handlas aktien vid rangens golv för tredje gången, därför är det intressant att blicka tillbaka till hur aktiekursen har reagerat vid liknande scenarion innan. Vid de två senaste tillfällena studsade SBB upp kraftigt för att utmana rangens tak. Rörelsen innebar en uppgång på över 100 procent.

Med respekt för det historiska handelsmönstret finns det potential för en sådan rörelse igen. Dock behöver man invänta ytterligare bekräftelser. Det kan vara en bra idé att bevaka den mindre fallande trendkanalen som SBB har handlats inom under den senaste rörelsen på nedsidan. Om trendtaket tas ut i samband med det kortsiktiga glidande medelvärdet (MA20) så är det enligt mig ett första tecken på att en rekyl upp är inledd. Utöver det så är det också av vikt att titta på hur momenumtindikatorerna utvecklar sig.

RSI indikerar ett underliggande momentum som blivit mer och mer påtagligt under de senaste veckorna. RSI noterar sig nämligen högre upp med tiden samtidigt som aktiekursen än så länge bottnar vid samma prisnivåer som tidigare. MACD ser även intressant ut då den noteras strax under nollnivån. Å andra sidan är det värt att påminna om att momentumet inte är speciellt starkt här och nu. Det finns därmed en stor risk för ett större nedställ i det scenariot då rangens trendgolv bryts.