I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på den tekniska bilden för den folkkära aktien, Investor. Den tekniska bilden har förändrats på sistone och har med det blivit mer intressant enligt mig.

Investor B (INVE B)
YTD: 11,29 %
Time Frame: Daily
Senaste analysen på Investor

Investor TA
Investor, Daily

Investor befann sig under andra halvåret av 2022 inom en fin stigande trend och noterade ständigt högre toppar följt av lägre bottnar. På senare tid (augusti) har den stigande trenden brutits, mer konkret genom att notera sig under det tidigare trendgolvet. Vidare har en viktig horisontell prisnivå tagits ut, under den föregående veckan har köparna försökt ta tillbaka nivån men har än så länge inte lyckats. Nivån jag pratar om sträcker sig från 213 – 211 SEK och har historiskt agerat både som stöd och motstånd.

I samband med att den tidigare positiva trenden brutits har även Investor börjat notera lägre toppar som följs upp av lägre bottnar. Det nya “negativa” mönstret återspeglas väl i momentumindikatorerna som även trendar ner. RSI har fallit ner en bit och noterar sig mer under 50-nivån. Utöver det har MACD brutit under nollnivån vilket ses som ett svaghetstecken. Men i allt negativt finns det även ljustglimtar, först och främst har aktiekursen inte kollapsat, utan hittills ser det mer ut som en hälsosam rekyl. Vidare noteras aktiekursen fortsatt ovanför primärtrenden som även har en positiv lutning. Om köparna kan försvara denna viktiga nivå samtidigt som MACD återtar nollnivån så bör det finnas en uppsida till tidigare toppar kring 220 SEK.

Om rekylen ned skulle fortsätta ser jag nästa stora stödområde vid 190 SEK, vilket är en betydande nivå historiskt sett. Sammanfattningsvis tycker jag Investor ser intressant ut ur ett tekniskt perspektiv.