Hedgefonden Luxor Capital Group (Luxor) diskuterar för närvarande att köpa Volta Trucks, vilket potentiellt kan rädda hundratals jobb i Storbritannien. Enligt uppgifter från Sky News är Luxor den mest sannolika köparen av den brittiska verksamheten och har tidigare haft roll som både långivare och aktieägare i startupen som ansökte om konkurs tidigare i oktober.

En affärsöverenskommelse kan vara på väg att slutas inom de närmaste dagarna, enligt en högt uppsatt person inom branschen. Trots detta är det oklart när exakt affären kan bli av.

Volta Trucks, med sitt huvudkontor i Sverige, gick i konkurs förra månaden, vilket tyngde det svenska investmentbolaget Byggmästare A J Ahlström vars ägarandel i startupen uppgick till 10 procent per den sista juni 2023. Efter konkursen tillsattes administratörer för den brittiska delen av verksamheten.

Bara några dagar efter konkursansökningen startade ledningen en process i jakt efter en potentiell köpare, det uppgav en källa med insyn i bolaget till Reuters.

För närvarande är cirka 600 personer anställda av Volta Trucks i Storbritannien, av den totala personalflottan på cirka 850.

Enligt Sky News öppnade Volta Trucks nyligen ett servicecenter i London efter att ha genomfört tester med sitt helt elektriska fordon, Volta Zero.