Kinesiska UnionPay som har flest kortanvändare i världen har ingått ett nytt och utökat avtal för Norden med Nets, en ledande leverantör av betaltjänster i Europa som en del av den ledande betalleverantören Nexi Group. Genom avtalet utökas antalet enskilda handlare i Sverige som kommer kunna ta emot UnionPay från cirka 4 000 till 8 500.

Avtalet möjliggör kontaktlösa betalningar med UnionPay i ännu fler av Nets betalterminaler: totalt över 100 000 i Danmark, Sverige och Norge. Antalet enskilda handlare i Sverige som kommer kunna ta emot UnionPay ökar från cirka 4 000 till 8 500. Avtalet gäller nu även acceptans i mer än 6 000 bankomater i Danmark, Sverige, Norge och Finland – en nästan fullständig bankomatacceptans i Norden. UnionPay och Nets förväntar sig även nå ett nytt avtal för att förlänga UnionPays befintliga tillgänglighet i Finland.

När internationella resor återhämtar sig kommer kortinnehavare av UnionPay som besöker Norden kunna använda sitt kort eller sin mobiltelefon för att betala snabbt och säkert i Nets terminaler. Att ge kinesiska besökare möjlighet att använda det betalsätt som man föredrar är fördelaktigt för handlare, då det ökar kundnöjdheten och potentiellt också omsättningen.

Norden har blivit en allt mer populär destination för kinesiska besökare under de senare åren och tog emot hela 1,5 miljoner personer 2019. Besökarna från Kina spenderar inom många olika handelskategorier och enligt Nets data är det genomsnittliga köpet i svenska detaljhandelsbutiker betydligt högre jämfört med shoppande besökare från andra länder.

– Vi är mycket glada över detta betydande nya avtal med vår långsiktiga partner Nets, som väsentligt ökar acceptansen för UnionPay i Norden. När vi ser att internationella resor börjar normaliseras kommer Norden återigen bli en viktig destination för våra kortinnehavare. Vi ser fram emot att fortsätta stärka vårt partnerskap med Nets under de kommande åren, säger Han Wang, biträdande chef för UnionPay Internationals europeiska verksamhet.

– Vi är glada över att kunna erbjuda möjligheten att ta emot betalningar med UnionPay till ett betydligt större antal handlare i Norden. Det är fördelaktigt för handlare att erbjuda kunderna möjligheten att betala enkelt och säkert med det betalsätt som de föredrar. Vårt partnerskap är särskilt viktigt för handlare i de många populära turistmålen i Norden, när UnionPays kortinnehavare väl börjar återvända, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets.

Med miljarder kort utfärdade över hela världen har UnionPay flest kortanvändare i världen. Det globala nätverket omfattar 180 länder och regioner, med lokalt kortutfärdande i 70 länder och regioner.