En ny era för e-handel i Norden

Tweakwise, den ledande aktören inom e-commerce optimization i Benelux, sätter nu sina sikter mot den skandinaviska marknaden. Med över 15 års erfarenhet av att pionjära inom e-handelsoptimering, är de redo att erbjuda sitt innovativa SaaS-system till nordiska företag. Deras plattform, som har blivit en hörnsten för över 20% av de största e-handelsföretagen i Nederländerna, är utformad för att maximera e-handelns potential genom avancerad sökning, personalisering, rekommendationer och merchandising.

Framgångsrik expansion i Benelux som förebild

Tweakwise har redan etablerat sig som en pålitlig partner för över 500 kunder i Benelux, inklusive välkända varumärken som Hummel, Spar och Protest. Med en växande närvaro i Sverige genom samarbeten med stora svenska företag som Ur&Penn och Ströms, är de nu redo att ta sin expertis och sina tjänster till hela Skandinavien. Deras framgång bygger på en djup förståelse för marknadens behov, vilket gör deras lösningar lika relevanta för B2C som för B2B e-handel.

Den skandinaviska marknadens unika potential

Mark Veldkamp, CCO på Tweakwise, poängterar de slående likheterna mellan Benelux och Skandinavien, särskilt vad gäller marknadsstorlek och kundbeteende. “Med vår expertis inom sök, personalisering och merchandising är vi övertygade om att vi kan hjälpa nordiska företag att uppnå sina online-mål och fortsätta växa,” säger han. Det är denna expertis och de anpassade lösningarna för både B2C och B2B-segmentet som Tweakwise tror starkt på för den skandinaviska expansionen.

B2B-fokus med anpassade lösningar

Trenden att nordiska B2B-företag allt mer satsar på e-handel för att möta kundernas förväntningar och effektivisera försäljningsprocesser har inte undgått Tweakwise. Deras plattform är speciellt utvecklad för att stödja B2B e-handel, med funktioner för specifika kundpriser, lager och sortiment, vilket gör den idealisk för den nordiska marknaden.

Strategisk expansion genom förvärv

Tweakwise är en del av Optimizers BV, som nyligen förvärvade den svenska e-handelsplattformen Vendre. Detta förvärv har inte bara gett Tweakwise ett försprång på den skandinaviska marknaden utan också värdefull marknadskunskap och en stark lokal partner. Tack vare att Tweakwise är plattformsoberoende kan de enkelt integreras med olika e-handelsplattformar, vilket ytterligare underlättar expansionen i Skandinavien.

Framtidens e-handel i Skandinavien

Med Tweakwise’s intåg i Skandinavien är det klart att regionens e-handelslandskap står inför spännande förändringar. Deras omfattande erfarenhet och beprövade lösningar lovar att lyfta den skandinaviska e-handeln till nya höjder, och deras anpassningsbara plattform ser ut att bli en spelväxlare för både B2C och B2B-marknaderna. Skandinaviska företag har nu en unik möjlighet att dra nytta av Tweakwise’s expertis för att optimera sina online-strategier och växa i den digitala eran.