Trustly, en av världens ledande plattformar för digitala konto-till-konto-transaktioner, meddelar idag att förvärvet av den brittiska betalplattformen Ecospend har blivit klart. Det skedde efter godkännande från Financial Conduct Authority (FCA). Efter förvärvet blir Trustly och Ecospend tillsammans det ledande företaget för Open Banking-betalningar i Storbritannien, med anslutning till mer än 80 banker och en räckvidd på omkring 50 miljoner konsumenter.

Storbritannien är en av Europas snabbast växande marknader för konto-till-konto-transaktioner och en viktig tillväxtmarknad för Trustly. Ecospend erbjuder ledande lösningar för betalningar och kontoinformationstjänster. Detta, tillsammans med det stora nätverket av anslutna banker, gör det till en strategisk matchning med Trustlys infrastruktur för betalningar och gränsöverskridande räckvidd. Efter samgåendet är den kombinerade enheten välpositionerad för att leverera en attraktiv produkt i Storbritannien och accelerera sin expansion på den brittiska marknaden samt i resten av Europa.

Trustly och Ecospend erbjuder tillsammans:

  • Ledande nätverk med över 80 anslutna banker i Storbritannien
  • Omfattande räckvidd på omkring 50 miljoner konsumenter i Storbritannien
  • Betydande betalningsvolym på över 7,5 miljarder pund i Storbritannien 2022
  • Ledande tekniklösningar för Open Banking som redan används av många av Trustlys brittiska kunder

”Vi är mycket glada över att ha slutfört förvärvet. Detta är en viktig milstolpe och ligger helt i linje med Trustlys mål att bli marknadsledande i Storbritannien. Vi ser fram emot att fortsätta vår expansion i Storbritannien som ett team och erbjuda ledande Open Banking-lösningar till både konsumenter och handlare,” säger Johan Tjärnberg, VD för Trustly.

Ecospend grundades 2017 och är en betaltjänstleverantör som driver nästa generations betalningstjänster och finansiella data. Ecospend är reglerat av FCA och har kunder inom en rad olika branscher. Företaget har ett betydande avtal med den brittiska skattemyndigheten HMRC.