Trustly, den globala ledande betalningsplattformen för konto-till-konto-transaktioner, har meddelat sitt strategiska samarbete med Nordnet, en nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Partnerskapet möjliggör insättningar via Trustly över hela Norden, vilket gör det möjligt för Nordnets kunder att göra insättningar snabbt, säkert och med förbättrad användarupplevelse.

Ciaran O’Malley, VP Sales Financial Services & Ecommerce på Trustly, kommenterade samarbetet: “Jag är väldigt glad över vårt samarbete med Nordnet och att vår insättningstjänst nu kommer att vara helt integrerad i Nordnets plattform. Vi är stolta över att bidra till att göra det enklare och säkrare för privata investerare att göra insättningar.”

Med en enda integration, möjliggör Trustlys insättningstjänst omedelbara insättningar i hela Norden – även på marknader där omedelbara betalningar inte är tillgängliga. Sedan samarbetet med Trustly inleddes, kan Nordnets kunder göra stora insättningar i några få steg utan att behöva navigera bort från Nordnets hemsida. Trustly-insättningar är nu igång i Sverige. Tjänsten kommer att lanseras i Norge under första kvartalet av 2023, och i Danmark och Finland senare under 2023.

Rasmus Järborg, Chief Product Officer och Vice VD på Nordnet säger “Trustlys teknik och kundfokus gjorde dem till ett självklart val för Nordnet i vårt pågående arbete med att bygga den bästa plattformen för sparande och investeringar. Efter att ha öppnat ett konto på Nordnets plattform måste kunderna sätta in pengar innan de kan börja sin investeringsresa. Att hitta ett snabbt och smidigt sätt att göra detta är därför centralt för upplevelsen. Med Trustly kan våra kunder sätta in pengar på sina konton direkt och börja upptäcka vilka aktier eller fonder de vill köpa.”