Ibland är det lätt att fastna i gamla vanor och bara harva på med samma gamla idéer och beteendemönster. Så behöver det faktiskt inte vara, utan idag finns det många tjänster som kan förenkla livet för oss. Saker som tidigare har gjorts på ett sätt kan man nu göra på ett annat, för att göra det ännu enklare för sig själv. Några av dessa tjänster kommer vi att gå igenom här nedan, och vi är säkra på att de kan förenkla ditt liv om du inte redan använder dem! 

Appar för saker du redan använder

Något som man kanske inte alltid tänker på är att det numera ofta finns appar för saker man redan använder. Vissa kanske fortfarande betalar alla räkningar på nätet via en dator, men så behöver faktiskt inte vara fallet. Idag finns det mobilappar som gör det ännu enklare och ännu bättre. 

Det sträcker sig inte bara till nödvändigheter som att betala räkningar. Det kan också vara saker man gör bara för nöjes skull. Exempelvis är det så att många online casinon, som bland annat Betsafe, nu också finns som en mobilapp. Spelandet blir då ännu enklare och ännu mer tillgängligt. Kom dock ihåg att fortfarande spela ansvarsfullt. Det är trots allt alltid det allra viktigaste. 

Matkassar

Att beställa hem matkassar har blivit en allt populärare lösning för många som vill spara tid och samtidigt äta hälsosamt. Med förplanerade måltider och ingredienser så blir det enkelt att laga både näringsrika och goda maträtter. Istället för att springa iväg till butiken och stressköpa något så har du allt redo direkt när du kommer från jobbet. 

För familjer blir det betydligt mindre stress i vardagen i och med att man slipper all den dagliga planeringen. Ensamhushåll kan såklart också dra nytta av detta då det förenklar matlagningen som annars kanske inte hade blivit av överhuvudtaget. Med en mängd olika leverantörer och menyer att välja mellan så kan du definitivt hitta något som passar just din smak.

E-legitimation och BankID

De allra flesta svenskar har antagligen redan BankID eller någon annan form av e-legitimation idag. Däremot tåls det att påminnas om lite extra. Det är en tjänst som verkligen gör livet enklare. Det blir lättare att köpa saker på nätet, lättare att sköta bankärenden och så vidare. 

I våra ögon bör alla svenskar som är gamla nog se till att skaffa sig detta. Nyligen har de också lanserat en e-legitimation som går att använda som id-kort även i verkligheten. Man behöver alltså inte längre ha med sig sitt körkort eller liknande för att legitimera sig – BankID räcker. 

Swish

Som svensk har du med allra största sannolikhet inte missat denna tjänst heller. Swish har verkligen revolutionerat sättet vi hanterar transaktioner i Sverige idag. Med denna tjänst kan du göra snabba och säkra överföringar direkt mellan bankkonton med bara ett par klick i din telefon. 

Det är perfekt för allt från att dela på notan efter en middag med vänner till att snabbt betala för tjänster eller varor i butik. Tack vare sin enkelhet och effektivitet har Swish blivit något som används i nästan alla svenskars vardag, och används även för föreningar och företagare som uppskattar snabbheten och enkelheten med tjänsten.